Gå til sidens hovedinnhold

Legger ned butikken i Sarpsborg - åpner nytt i Rakkestad

Det nye landbrukssenteret til A-K Westreng Maskin er ferdig og åpningsdagen er fastsatt.

For abonnenter

(Rakkestad Avis) Det nye bygget er godt synlige for alle som kjører riksvei 22 gjennom Rakkestad.

- Jeg er veldig fornøyd med beliggenheten, og at vi fikk sikret oss denne tomten, sier daglig leder Sigbjørn Westreng i A-K Westreng Maskin.

Den gamle bussgarasjen har blitt forvandlet til et moderne landbrukssenter. Bygningskroppen var solid og ble beholdt. Det har blitt satt inn nye vegger og med en glassfasade mot veien. Uteområdet er blitt opparbeidet og asfaltert.

- Betongkonstruksjonen står her fortsatt og har blitt bygd på. Betongen er vasket, renset og malt. Jeg tror ikke noen kjenner igjen bussgarasjen. Jeg er storfornøyd med resultatet, sier han.

Byggenervene har begynt å roe seg. Pandemi og økte priser har gitt ekstra spenning under byggeprosessen.

Åpner 11. februar

På ettermiddagen fredag 11. februar åpner de med brask og bram i det nye bygget. Det blir grilling og spesialpriser. Ordføreren kommer og klipper snora. Også administrerende direktør Erik Grefberg i A-K Maskin og en representant fra Bertel O. Steen kommer på åpningen.

De 1350 kvadratmeterne rommer et stort butikklokale, kontorer, lager, delelager, mekanisk verksted og verksted for traktorer og treskere. I disse tider med økte strømpriser er de glad for at de boret etter jordvarme. Det er boret fire hull som er 250 meter dype og sørger for varme i alle rom.

- Alt blir større. Butikken, delelageret og spesielt verkstedet, forteller Westreng.

Verkstedet har store porter, god takhøyde og gjennomkjøring. Her er det plass til å kjøre inn store maskiner. I taket på verkstedet henger en 5 tonn traverskran 5,5 meter over gulvet.

De har allerede solgt den første traktoren fra den nye lokasjonen. Gutta på verkstedet er i gang med å klargjøre den for kunden, som er en entreprenør i Rakkestad.

Fra Sarpsborg til Rakkestad

Det er mannskapet fra avdelingen i Rakkestad og avdelingen i Sarpsborg som skal inn i det nye bygget. Totalt blir de 11 ansatte.

- Avdelingen i Sarpsborg flytter ut av sine lokaler og inn i det nye bygget her i Rakkestad. Det blir morsomt. Mer midt i Østfold kommer vi ikke, smiler Per Svendsen som blir avdelingsleder i Rakkestad når de åpner.

Han forklarer at de har vokst seg ut av lokalene fra 1970-tallet som de holder til i Sarpsborg. Han påpeker at det også blir et annet arbeidsmiljø når de samler ekspertisen fra begge avdelingene. De har et stort flyttelass som skal på plass. Butikken i Sarpsborg stenger derfor 28. januar, mens det blir fortsatt drift på verkstedet.

Westreng understreker at det er viktig for dem å opprettholde kundeservicen i Sarpsborg.

- Vi kommer til å ha selgeren Sarpsborg-kundene er vant til og en egen fullrigget servicebil på Sarpsborg-siden, forteller han.

Avdelingen på Bjørkelangen fortsetter som før.

Lokal entreprenør

Det er Rakkestad Tre og Betong ved Jon Reinfjord som er entreprenør for bygget. Westreng får ikke fullrost dem og deres underleverandører nok for byggeprosessen. Han forteller at de har vært bevisste på å bruke lokale entreprenører. Det er dem de skal leve av senere. Til og med banken, Marker Sparebank, er lokal.

A-K Westreng er eid av A-K Maskin med 51 prosent og We-Ma eiendom med 49 prosent. Televeien 1 ved Sigbjørn Westreng er byggherre og eier bygget og tomten. Den rundt 8 mål store tomta ble kjøpt av Vidar Sølvskutt (Bison As) i desember 2017.

Lokalene de holder til i dag eies av Kjell Sæves. De har kontrakt en stund til og satser på å fremleie dagens lokaler.

Kommentarer til denne saken