Har jo sett at det har vært diskutert rundt den gamle ingeniørboligen om den skulle rives eller ikke i lang tid, men har vært sikker på at det var helt utenkelig og derfor ikke tenkt så mye mer over det.

Fikk derfor et sjokk da jeg her forleden fikk se at riving var i gang. Hvem i all verden har klart å få flertall for det???? Er det dere som klarte å bruke millionvis av penger på nytt tårn og ny bygning på Borgarsyssel som «liksom» skulle se gammel ut? Bare man bruker sånn rustent stål så er dere liksom flinke til å bevare... Folk kommer ikke til Borgarsyssel for å se på nye bygninger, de kommer dit for å se på historien.

Dere kunne vel ha bevart de gamle verdiene før dere bygget tårnet da! Eller var det viktig å få folk opp i høyden så de kunne se helt til gamlebyen i Fredrikstad? Ja, for der tar de nemlig vare på sakene.

Dere har revet en av Sarpsborgs flotteste og mest særegne bygninger.

Det var en fryd å se den gamle murbygningen, en arkitektonisk perle, og hver gang man passerte den gledet man seg bare til å få se den i oppusset stand.

Det skrives jo at dette er den siste bygningen fra Borregaards storhetstid. Kopler dere ikke verdien av Borregaards-historien og den betydning den har hatt for byen?

Det mangler penger, sies det. Det virker på meg som om de som sitter å forvalter pengene på museet og kommunens historiske verdier prioriterer å sitte behagelig og fint selv og glemmer hvorfor de er der. Dere er satt til å ta vare på kommunens og Østfolds verdier... nå har dere vraka enda en perle!

Vi får aldri dette tilbake, aldri! For en forsamling med historieløse mennesker!

Jeg må få lov å minne Sarpsborg på hva det er byen har som kan lokke.

Fossen, Borgarsyssel, Hafslund, Torvet, Pæddekummen og Kulåsparken. Det er ikke akkurat kjempemagneter! Og derfor er det så viktig at museet tar tak i alt det kan raske til seg og i hvert fall det som har så viktig historisk verdi. Og når verdiene ligger i bakgården til museet var det å bevare denne bygningen for mange av oss en selvfølgelighet.

Penger er ikke problemet, administrasjonskostnader kan ikke være problemet. Det sitter folk rundt i hele Norge og bygger broer og veianlegg til mange milliarder kroner i noen enkle brakker. Dere må jo prioritere objektene som skal bevares - ikke alt annet. Vi har alle sett hvordan ting har forfalt i mange år på Borgarsyssel.

Nei, nå er jeg forbanna, og ikke minst lei meg! Og det er mange med meg.

Hvordan kan myndighetene gi tusenvis av kroner bot for å kappe grener av en gammel eik på landsbygda, eller for å tagge på noen bygninger, når de selv bare river i filler flotte verdier? Ikke rart man mister troen på forvaltningen.

Og til dere som mener man ikke kan ta vare på alt: Dette var ikke «alt» - dette var en skatt!