Nei til bomring, ja til Bypakke Sarpsborg

FORSLAG: Ståle Solberg (t.v.) og Steinar Haakenstad (bildet) vil sammen med 	Kai Roger Hagen fremme et forslag i bystyret om at kommunen skal trekke seg ut av Bypakke Nedre Glomma og heller satsen på en gen Bypakke Sarpsborg.

FORSLAG: Ståle Solberg (t.v.) og Steinar Haakenstad (bildet) vil sammen med Kai Roger Hagen fremme et forslag i bystyret om at kommunen skal trekke seg ut av Bypakke Nedre Glomma og heller satsen på en gen Bypakke Sarpsborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg må trekke seg ut av Nedre Glomma-samarbeidet og umiddelbart starte jobben med Bypakke Sarpsborg, skriver interimstyret til Sammen For Sarpsborg.

DEL

LeserbrevSarpsborg må si nei til bompengeinnkreving med grunnlag i hva som nå foreligger.

Bypakke Nedre Glomma har ikke et godt nok innhold for Sarpsborg. Vi må dessverre konstatere at Sarpsborgs forhandlere har gjort for dårlig jobb og ikke nådd et ønskelig nivå for vår kommune.

Konklusjon: Sarpsborg må trekke seg ut av Nedre Glomma-samarbeidet og umiddelbart starte jobben med Bypakke Sarpsborg.

Vi vil fremme forslag om brudd med Nedre Glomma-samarbeidet i neste bystyremøte og håper på både lokal innbygger-forståelse og bred politisk støtte.

Mye av avtale- og prosjektinnholdet er i dag ikke lenger det samme som det opprinnelige.

Forandringene har skjedd gradvis og er nå blitt så store at den politiske posisjonen, byråkratiet og nabokommunen har fått et reelt behov for å fatte et nytt formelt vedtak om bompengeinnkrevende tiltak.

Den nye vedtakssaken blir – noe innpakket – omtalt som en «revitalisering/videreføring av vedtaket». I realiteten er det et framstøt med motiv om å få oss til å fatte et helt nytt vedtak med et helt nytt innhold.

Sarpsborg er nå, i så måte, kommet til et reelt veiskille. Vi mener derfor at nå er nok blitt nok. Tiden er inne for at Sarpsborg skal gå videre på egen hånd.

Sarpsborg som fylkets tyngdepunkt med en unik posisjon, har mye å tilby Stat og regjering. Vi behøver på ingen måte å stå med lua i hånda – bak på ryggen. Utsiktene for gode forhandlinger med et godt totalresultat er derfor reelt til stede.

La oss alle stå sammen for Sarpsborg i denne viktige saken som handler om utformingen av framtidens samferdsel i Sarpsborg og omegn.

Støtt #SaFoSa i kampen om en byutvikling til beste for nasjonen, fylket/regionen, folk i gata, sarpinger og det lokale folkedypet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags