St. Marie gate - en misforstått gågate

RESPEKT: Jan E. Granath etterlyser respekt for skiltingen i St. Marie gate. Foto: Jarl M. Andersen

RESPEKT: Jan E. Granath etterlyser respekt for skiltingen i St. Marie gate. Foto: Jarl M. Andersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg mener jeg er i min fulle rett som gående til å gå i gågata, å ikke løpe spissrotgang mellom biler som skal både oppover og nedover gågata, slik det var denne fredagen. Opprørt er bare forbokstaven, skriver Jan E. Granath.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvem har trafikkskiltansvar i vår oppskrytte gågate? Hvorfor i all verden er det etablert av- og pålastingssoner i sidegater til gågata når det kun er et fåtall varedistributører som benytter seg av disse. Er skiltingen mangelfull, eller er det undertegnede som er helt ute å kjøre?

Det står å lese på opplysningsskiltene inn mot gågata: Kjøring til eiendommene tillatt. Underskilt: Varetransport tillatt klokka 18–10 (07-10).

Altså, i min verden tolker jeg skiltene slik. Dersom jeg besitter eiendom eller bolig er det legalt å kjøre inn til eiendommen når som helst på døgnet 24 timer. Er jeg derimot varedistributør så forteller skiltet meg at det ligger restriksjoner på kjøringen inn i gågata, men at jeg fritt kan kjøre inn i gågata på hverdager mellom klokka 18.00 og fram til klokka 10.00 på formiddagen påfølgende dag. Er dette riktig oppfattet?

Ellers er varedistribusjon begrenset til mellom klokka 07.00 og klokka 10.00. på lørdager. Her er ingen rød parentes.

Klokka 13.00 24. august ble det oppstyr i gågata igjen da en av distributørgjengangerne velger den late og raskeste løsningen for vareleveranse.

Jeg mener jeg er i min fulle rett som gående til å gå i gågata, å ikke løpe spissrotgang mellom biler som skal både oppover og nedover gågata, slik det var denne fredagen. Opprørt er bare forbokstaven. Oppgitt og provosert over sambygdinger som mente at jeg bare lagde kvalme ved å ikke slippe fram varedistributøren.

Ja vel, så gjorde jeg vel det da, lagde kvalme, men det må jeg si at hadde flere som disse to sambygdinger oppført seg like likeglad til skiltingen, ja da hadde vi alle fall hatt anarki. En kvinne, som hadde sterke meninger om det jeg gjorde, lurte på hva jeg ville ha gjort dersom brannvesenet kom kjørende inn i gågata!

Jeg kunne ikke la det ligge, så jeg spurte damen om hun hadde fått men seg hendelsene i Barcelona, Berlin, London, rivieraen, Stockholm og vår egen store hendelse i regjeringskvartalet.

Selvfølgelig ringte jeg til politiet (nærpoliti må vite). Etter mye om og men kom jeg fram til en vaktsentral hvor operatøren ikke hadde den ringeste anelse om hvor St. Marie gate var, eller hvilken by den lå i. Mitt budskap ble lagt fram, men jeg er av den oppfatning at jeg tror ikke at det nådde fram, for det dukket aldri opp noen patrulje, i alle fall den kommende timen.

Skal dette få lov til å koke ned til ingen ting, som om ingen ting har hendt? Hvor er skiltmyndigheten? Hvem tar ansvaret for ferdselen i gågata?

Biltrafikken i gågata går til alle døgnets timer! Er det virkelig slik og forstå at det er fritt fram å kjøre i gågata, ja da burde i alle fall skiltingen fjernes.

Det kan til tider være ganske så ubehagelig å benytte seg av apostlenes hester i sin egen bakgård. For ordens skyld så sender jeg dette innlegget også til kommunen, så får vi se om det er noen som plukker opp hansken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken