Gå til sidens hovedinnhold

Lions Club Skjeberg er 50 år – ga bort 100 000 kroner til demensarbeid

Artikkelen er over 2 år gammel

50.000 kroner gikk til aktiviteter ved Borgen sykehjem, mens 50.000 kroner til demensforskning ved sykehuset Østfold Kalnes.

Pengene, som er Lions Club Skjeberg sin jubileumsgave, har til hensikt å styrke demensomsorgen i Sarpsborg kommune. Pengene ble overrakt på Borgen sykehjem torsdag ettermiddag.

– For ett år siden foreslo pårørende at vi burde ha en sykkel, det er helt fantastisk at vi nå kan kjøpe en, sier virksomhetsleder Anne Karine Eidsvaag til Sarpsborg kommunes nettsider.

Gjør hverdagen enklere

Pengene til Borgen sykehjem skal brukes til innkjøp av utstyr som gjør hverdagen enklere og mer meningsfull for pasienter med demens. Eidsvaag sier til kommunens nettsider at de jobber mye for at pasientene skal oppleve den gode dagen. Hun forklarer at det er mange pasienter som ikke kan komme seg ut på tur, uten hjelp.

– En sykkeltur kan bidra til at pasientene opplever den gode dagen, sier hun.

Borgen sykehjem og Tingvoll- og Kurland sykehjem er dessuten med i et forskningsprosjekt ved sykehuset Østfold på Kalens. Dette forskningsprosjektet er ledet av overlege Enrico Callegari som fokuserer på medikamentbruken for pasienter med demens. Nevnte prosjekt fikk også støtte av Lionas Skjeberg på 50.000 kroner.

800 sarpinger med demens

Lasse Aasgaard. sekretær i Lions Club Skjeberg mener fokuset på demens er spesielt viktig. Til SA opplyser han følgende:

– Fokus på demens er spesielt viktig i en tid da flere av oss lever lengre, med den følge at flere rammes av aldersrelaterte sykdommer, opplyser Lasse Aasgaard, som er sekretær i Lions Club Skjeberg.

Helsesjef Øivind W. Johansen er veldig fornøyd med alle bidrag til demenssaken.

– Nå er det rundt 800 sarpinger som har denne sykdommen. I 2040 vil dobbelt så mange ha den. Derfor må vi jobbe mye med dette og legge til rette for et mer demensvennlig samfunn, sier Johansen i en kommentar til Sarpsborg kommunes nettsider.

Les også

Denne krefttypen tar flest liv i Norge

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.