16 personer hjemløse etter brann

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

19 familier er berørt av nattens storbrann, fire av dem kan ikke flytte tilbake til leilighetene sine. SE VIDEOER OG BILDESERIE I SAKEN!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Deler av St. Mariegate 77, som brant i natt, er nå revet for å sikre videre etterforskningsarbeid på branntomten. Rasfaren på stedet var stor. Veiene rundt den brannherjede bygningen vil være stengt en tid fremover.

Fire familier uten bolig

Murbygningen, som i første etasje huset den indiske restauranten Butt's Bistro & Tandoori, ble totalskadd i brannen.

Det var leiligheter i 2. og 3. etasje i bygningen, opplyser Sarpsborg kommune i en pressemelding. 16 personer som bodde i disse leilighetene, samt i leiligheter i Sverres gate 12, kan ikke flytte tilbake til leilighetene sine. Sarpsborg kommune jobber nå med å finne nye boliger til disse fire familiene.

– Vi vil også bistå med psykososial støtte til de som trenger det, sier fungerende rådmann Kirsti Skaug.

Måtte hoppe

- Det var veldig dramatisk ved ankomst. To personer sto på en veranda og måtte hoppe ned. Dessuten var det et uoversiktlig bygg, og ingen konkrete opplysninger på hvor mange som var inne i det, sier utrykningsleder Petter Jenseg i Sarpsborg brannvesen til sa.no ved 09.00-tiden tirsdag formiddag.

Brannvesenets røykdykkere gjennomsøkte bygningen i natt. 32 personer, fordelt på 19 familier, ble evakuert i brannen, som ble meldt inn til politiet klokken 02.16. 16 av disse bodde i St. Mariegate 77 og Sverres gate 12, som ligger vegg i vegg med bygningen som brant. De var derfor direkte berørt av brannen. Disse ble fraktet med buss til Rica Saga Hotell ved torget.

De andre 16 ble avakuert fra Pellygata 46 på grunn av stor røykutvikling i området. Disse ble fraktet til Quality Hotel på Grålum. Kun to av de evakuerte er mindreårige barn.

En mor og hennes to små barn ble kjørt til legevakten for sjekk. Ifølge Sarpsborg kommune er de ikke alvorlig skadd. Ingen andre ble skadd i brannen, opplyser kommunen.

Artikkeltags