400 søkte på tre Elkjøp-jobber

TO AV DE VALGTE: Janne Zakariassen og Kim Robert Lund nådde helt opp blant mange gode søkere. Varehussjef i Elkjøp, Nils-Martin Andreassen er fornøyd med sine nyansatte.

TO AV DE VALGTE: Janne Zakariassen og Kim Robert Lund nådde helt opp blant mange gode søkere. Varehussjef i Elkjøp, Nils-Martin Andreassen er fornøyd med sine nyansatte. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Varehussjef Nils-Martin Andreassen kunne velge blant kremen da Elkjøp i Sarpsborg skulle utvide staben. Janne og Kim Robert er jublende glad for at akkurat de to ble valgt.

I utgangspunktet søkte butikken etter tre deltidsansatte. Andreassen ble mildt sagt overrasket da søknadene strømmet inn.

Ved fristens utløp hadde han mottatt over 400 søkere.

– Det var helt overveldende, men utrolig morsomt. Vi har fått bekreftet at vi er en attraktiv arbeidsplass.

Butikken endte opp med å ansette fem personer på deltid i stedet for tre.

– Nettopp fordi vi hadde så mange gode kandidater å velge mellom, sier Andreassen.

Begynte på gulvet

SA traff to av de nyansatte på jobb i nystrøkne Elkjøp-klær. Janne Zakariassen (26) fra Våler og Kim Robert Lund (20) fra Sarpsborg er glad for at akkurat de kom gjennom nåløyet.

– Jeg ser dette som en fin start på karrieren, og var virkelig noe jeg ønsket å gjøre, sier sarpingen Lund, som håper han får mulighet til å jobbe seg oppover i Elkjøp-systemet.

Det er det gode muligheter for, bekrefter Andreassen.

Han startet selv på gulvet, som deltidsansatt i butikken. Etter god opplæring internt, gikk han via avdelingssjef til varehussjef i løpet av noen år.

– Denne muligheten til å jobbe seg oppover i systemet, tror jeg blir verdsatt av søkerne våre. Samtidig som kjeden vår rett og slett har fått et bedre rykte. Elkjøp har blitt et bedre sted å jobbe de siste årene. I 2008 foretok vi en stor snuoperasjon, hvor vi valgte å fokusere mer på å gjøre kundene våre fornøyde. Det har gitt resultater, samtidig som vi også tilbyr god lønn, sier Andreassen.

– Nesten som Idol

26 år gamle Janne Zakariassen innrømmer at hun ikke hadde så stor tro på at hun skulle bli plukket ut. På intervjurundene var det nemlig svært mange søkere.

– Ja, det var rene Idol-auditionen her. Vi inviterte totalt 40 søkere, som vi følte var aktuelle til intervju, opplyser Andreassen.

– Det var litt spesielt. Og alle var så flinke. Desto artigere var det å få jobb her da. Jeg gleder meg til å lære mer, sier Zakariassen til SA.

Alle de aktuelle kandidatene måtte gjennom en personlighetstest. Bedriften er mer opptatt av søkernes personlighet enn nødvendigvis en lang og innholdsrik CV.

– Man må peke seg litt ut. Ha sunne verdier og holdninger. Rett og slett være mot kunden slik vi ønsker andre skal være mot oss, sier Andreassen.

Varehussjefen mottok en del søknader for ett år siden også, da han sist søkte etter flere deltidsansatte.

– Men det har ikke alltid vært slik. For bare få år tilbake fikk vi knapt inn noen søkere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken