A-pressen dropper Sarpsborg I DAG

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Sarpsborg I DAG (SID) har kommet med sitt siste nummer. A-pressen sentralt har besluttet å legge ned gratisavisa som den siste tiden har kommet ut en gang i uka.

DEL

Dette skal ha skjedd etter råd fra Mediehuset Nedre Glomma/-Halden.

- Vi ønsker nå å legge alle ressursene i å utvikle Sarpsborg Arbeiderblad videre som en god morgenavis, opplyser mediehussjef Pål Karlsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han viser videre til at situasjonen var en helt annen da A-pressen sentralt gjennom Media Øst valgte å kjøpe utgiverselskapet Decade.

Del av aviskampen

- Dette var en del av aviskampen her i Østfold. Rent strategisk var oppkjøpet på det tidspunktet riktig. Men vi har ikke lenger behov for dette produktet, som for vår del delvis blir ivaretatt av reklamebyrået Marker.

I 1998 hadde en gruppe store annonsører i Sarpsborg sett seg lei på Sarpsborg Arbeiderblad og stiftet gratisavisen Sarpsborg I DAG. Gratisavisen ble umiddelbart en suksess, og økte raskt til tre utgaver per uke.

Våren 2001 tok A-pressen sentralt kontakt, og etter tre dager med forhandlinger var ifølge Dagens Næringsliv et unikt oppkjøpstilbud på plass: For 17 millioner kroner skulle A-pressen overta 66 prosent av aksjene i Decade. Året etter kjøpte A-pressen resten for 750.000 kroner.

Enda en gratisavis

Kort tid etter at A-pressen sikret seg aksjemajoriteten, bestemte Orkla seg for å starte utgivelsen av SarpsborgAvia. Dette er en ukentlig gratisavis hvor hovedtyngden av annonser kommer fra Orklas annonsesamkjøring.

Ifølge Pål Karlsen er ikke nedleggelsen av SID et avtalt spill med Orkla.

- Jeg regner med at de fortsatt har SarpsborgAvisa som en konkurrent i Sarpsborg, påpeker mediehussjefen.

Gratisavisen til A-pressen i Sarpsborg har vært et tapssluk for Media Øst. Driften har gått med røde tall stort sett siden overtakelsen. Dette er blitt forsvart ut fra et strategisk ståsted.

Etter en omorganisering i A-pressen i sommer har ledelsen i mediehuset Nedre Glomma/-Halden kommet til at det ikke lenger er behov for SID. Aviskonsernet sentralt har akseptert dette og besluttet med umiddelbar virkning å droppe utgivelsen av Sarpsborg I DAG.

Artikkeltags