- Absolutt utvikling i cannabis-saken

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Politiet har en omfattende jobb med etterforskningen, men det er utvikling i cannabis-saken.

DEL

I Sarpsborg er statusen at det fortsatt er tre steder det er gjort beslag. Åtte personer, hvorav én fra Polen og sju fra Vietnam i alderen 20 til 50 år, er varetektfengslet.

- Etterforskningen pågår for fullt i alle de tre sakene, sier Terje Bøe, leder av narkoavsnittet i hos politiet i Sarpsborg.

Status er akkurat nå at de tre sakene etterforskes som tre separate saker.

- Men vi undersøker selvfølgelig om det er noen sammenheng, sier Bøe.

Uviss gateverdi

Det er foreløpig ikke noen offisielle tall på hvor mye beslagene i Sarpsborg vil utgjøre i gateverdi, og det vil sannsynligvis heller ikke komme. I hvert fall ikke fra politiets side.

- Vi har ikke regnet ut noen gateverdi. Først må vi få svar fra Kripos. Vi har sendt beslagene inn til analyse og veiing. Etter det blir det litt spekulasjoner på hvor mye det selges for på gata. Jeg ser ikke for meg at vi går ut med noen tall, for jeg føler at det blir spekulasjoner, sier Bøe.

Men omfanget og størrelsen på det beslaglagte er de opptatt av.

- Nå er vi opptatt av hvor mye det er og at vi får bekreftet at det er snakk om cannabis. Fra vår side er det ikke noen tvil om at det er snakk om cannabis, sier Bøe.

- Absolutt utvikling

Det er mye som skal på plass etterforskningsmessig i en sak som denne, men det går den veien politiet ønsker at det skal gå.

- Det er en forholdsvis omfattende etterforskning. Det er mange som er varetektfengslet og det er mange elementer vi må undersøke. Men det er så absolutt utvikling i saken, sier Terje Bøe.

Det er ifølge ham ikke ventet noen nye pågripelser i saken.

Så langt er det funnet totalt 17 cannabis-plantasjer rundt på Østlandet. Tre av dem er altså i Sarpsborg. De tre er funnet på Borgenhaugen, Lande og Fritznerbakken. Ellers er det blant annet funnet plantasjer på Rolvsøy og Kråkerøy.

Artikkeltags