– Arshad følte seg ikke truet

Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) ble funnet drept i vannkanten i Mingevannet ved Trøske bru for snart to uker siden. Nå er tre unge menn siktet for drapet. (Foto: Politiet)

Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) ble funnet drept i vannkanten i Mingevannet ved Trøske bru for snart to uker siden. Nå er tre unge menn siktet for drapet. (Foto: Politiet) Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Trøsken-drapet:  Familien til den drepte Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) er lettet over at politiet ser ut til å ha fått et gjennombrudd i drapssaken.

Tre menn pågrepet

Pågripelsen av tre menn på 19, 24 og 25 år kan tyde på at politiet har fått et gjennombrudd i drapsgåten. Både 19-åringen og 24-åringen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Den 30 år gamle irakiske kurderen ble trolig drept i en boligcontainer i Hjalmar Wessels vei før han ble dumpet der han ble funnet ved Trøsken bru for snart to uker siden.

Kun én slektning i Norge

Drapsofferet Arshad Tofiq Mohammad Taher hadde bare en slektning i Norge, Mahdi Yousef Khoshnaw i Rakkestad. Han forteller til SA fredag ettermiddag at familien er lettet over at politiet trolig har et gjennombrudd i saken ved at de nå har siktet tre menn for drapet eller medvirkning til drap.

– Familien i Kurdistan har tatt dette veldig tungt. Jeg er den eneste slektningen han hadde her i Norge. I hjemlandet har han mor, far, brødre og søstre. Ingen skjønner hvorfor noen har ønsket å ta livet at Arshad, sier han.

Bekymret over egen livssituasjon

Han understreker at han ikke hadde veldig god kontakt med sin nå avdøde slektning, men forteller at drapsofferet var en hyggelig og normal ung mann, som ikke hadde noen fiender.

– Den siste tiden var han litt bekymret over sin egen livssituasjon ved at han oppholdt seg ulovlig i landet. Jeg ba ham flere ganger om å reise hjem for å hjelpe sin mor og far, men han hørte ikke på meg. Men selv om han hadde bekymringer, ga han aldri uttrykk for at han følte seg truet av noen, sier Mahdi Yousef Khoshnaw til SA.

- Han var et godt menneske

Han legger ikke skjul på at hans yngre slektning vanket i det han omtaler som dårlige miljøer.

– Jeg har hørt fra andre venner at han begynte å vanke på utesteder og med personer som ikke kan oppfattes som gode venner, sier Khoshnaw.

Som SA tidligere har skrevet, mener politiet at drapsofferet har vanket i miljøer hvor det begås kriminalitet. 30-åringen er imidlertid ikke domfelt for straffbare forhold.

– Han var et godt menneske, sier Mahdi Yousef Khoshnaw, som er den som bistår familien i Kurdistan med det praktiske rundt det tragiske dødsfallet.

– Jeg har kontakt med politiet og advokater. Vi vet foreløpig ikke når vi kan sende kroppen til Kurdistan for å få arrangert begravelsen hans, sier Khoshnaw.

Tips Oss
TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS) Send video

Artikkeltags