Åtte tiltalt etter skytedrama på Solli

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Rettssaken starter i Fredrikstad tingrett i slutten av neste måned.

DEL

Like etter stengetid 19. januar i år, ble innehaveren av luksusbilforhandleren Smart Classic på Solli overfalt av flere personer på sin egen arbeidsplass. En annen person som kom til bilforretningen ble i tillegg skutt i låret.

Etter hendelsen ble flere personer pågrepet og siktet i saken, og nå er det tatt ut ut tiltale mot åtte personer etter skuddramaet, melder f-b.no. Rettssaken er i følge samme kilde berammet i Fredrikstad tingrett i slutten av september.

Fem av de som etter skytedramaet ble pågrepet, og som nå er tiltalt i saken, har tilknytning til MC-klubben Bandidos. De tre øvrige tiltalte er i følge f-b.no tiltalt for å ha lovet de fem mennene med tilknytning til MC-klubben betaling for å oppsøke eieren av Smart Classic og kreve inn penger de hevdet var uoppgjort gjeld. Der skal innehaveren ha blitt sparket og slått gjentatte ganger i hodet og på kroppen, truet på livet og presset til å utlevere flere gjenstander og til å underskrive salgsmelding på tre luksusbiler.

Tiltalen lyder blant annet på grovt ran, utpressing og legemsbeskadigelse, og at de fem mennene med Bandidos-tilknytning skal ha opptrådt som torpedoer for de tre andre tiltalte.

Ifølge f-b.no setter påtalemyndigheten derfor hele hendelsen i system ved å bruke straffelovens bestemmelser om at det skjedde som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.

Artikkeltags