Gå til sidens hovedinnhold

Bare Ziba er siktet

Artikkelen er over 14 år gammel

Politiet understreker at Ziba Amini har status som siktet arrangør i forbindelse med festen i Kulturkvartalet lørdag.

Til tross for at det hersker forvirring omkring hvem som er den reelle arrangøren av hallik- og horefesten i helgen, er det kun Ziba Amini som har status som siktet i saken.

Les også at 18 år gamle arrangøren Arsim Avdulahi står fram som arrangør.

Ulik virkelighets- oppfatning

- Det er juristene som nå avgjør hva som skjer videre. Vi bekrefter hennes status som siktet. Når hun nå prater om mellommenn for arrangementet på lørdag, kan jeg bare si at jeg ikke vil falle ned på hennes nivå og bruke mediene som talerør. Vi har tross alt taushetsplikten vår å tenke på, sier politiførstebetjent Ivar Prestbakken til SA.

Han forteller at Amini ble avhørt tirsdag. Men arrangøren, som politiet kaller henne, holder fast ved sin oppfatning av det som skjedde lørdag kveld. Dette avviker fra politiets oppfatning av saken.

- Det er bare en person som er siktet i saken så langt. Siktelsen er begrunnet i overtredelse av politivedtektene for Sarpsborg kommune, forteller han.

Aktivt nettsted

I forkant av festen ble det laget egne internettsider. Disse var i skrivende stund fortsatt tilgjengelige. De inneholder informasjon om selve festen, påmeldingsskjema, gjestebok, deltakerliste og informasjon om arrangørene og lokalene.

Under siden "om oss" er det både bilde og informasjon om de to personene som Ziba Amini oppgir som arrangører.

Gjestelista er detaljert med navn på dem som var påmeldt, sortert på fornavn. Det er også satt av en side til bilder fra festen, men bildene er ikke der. En av de involverte har vist SA et annet nettsted med drøyt 50 bilder fra lørdagen.

SA blir også fortalt at det fantes to andre nettsteder med informasjon og gjestelister, som var mer oppdatert. Disse skal imidlertid være slettet fra nettet.