Politiet har i løpet av natten ikke gitt noen nye opplysninger i det som kan være en bortføringssak på Borgenhaugen.

Like før klokka 17.00 lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at to ansatte i barnevernet i Sarpsborg hadde blitt utsatt for vold og blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand i en bolig på Borgenhaugen.

Tapet fast i flere timer

Ifølge politiet var de to barnevernsarbeiderne på hjemmebesøk for å gjennomføre et kontrollert samvær mellom tre barn og deres foreldre, som er irakiske statsborgere. Etter noe tid kom kom det ifølge politiet flere maskerte personer inn i huset, og de to barnevernsarbeiderne ble deretter utsatt for vold - før de ble tapet fast. Foreldrene, de tre barna og de maskerte mennene forlot deretter huset.

Ifølge en pressemelding fra politiet var de to barnevernsarbeiderne tapet fast i flere timer før de ble befridd av en person som politiet ikke kjenner identiteten til. Politiet opplyser at de begge er sendt til sykehus, men at de ikke skal ha blitt påført alvorlige fysiske skader.

Er etterlyst

Foreldrene som de to barnevernsansatte var på hjemmebesøk hos var begge irakiske statsborgere, men har bodd i Norge i flere år. Barna er en jente på 14 år, en jente på 12 år og en gutt på 6 år. Både foreldrene og barna er nå formelt etterlyst.

Ifølge pressemeldingen som ble sendt ut ved 22-tiden lørdag kveld har politiet ingen opplysninger om hvor de tre barna og deres foreldre befinner seg, men opplyser at de holder alle muligheter åpne.

Ønsker opplysninger

- Saken etterforskes og politiet er interessert i opplysninger om en svenskregistrert Opel Omega og eventuelt andre utenlandske biler, opplyser operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt og jourhavende jurist Anne Kristine Storberget i pressemeldingen.

Politiet ville sent lørdag kveld ikke gi pressen flere opplysninger enn det som står i pressemeldingen om dramaet på Borgenhaugen.