To hunder - en Boarder Collie og en blandingshund av Dobermann og Rottweiler, kom løpende i vill fart mot de to. Boarder Collien var mest hissig - og satte tennene i Nyborgs albue.

Bitt inn til beinet

- Den beit inn til beinet, en åre ble ødelagt og noen nerver havnet i klem. Så lillefingeren og ringfingeren på venstre arm er helt numne nå. Hunden min fikk seg et kutt over det ene øret, forteller Alvim-mannen.

Og dette var altså ikke første gangen Nyborg opplevde dette. I vår ble han og hunden angrepet to ganger. Den første gangen var det en kamphund som bor i området, som fløy på dem. Den andre gangen var det en blandingshund. Denne vet ikke Nyborg hvor hører hjemme.

Alle angrepene har funnet sted like ved "løkka" på Alvim.

- Her er det lekeapparater og fotballmål, og det pleier å være mye unger her. Derfor er det ekstra problematisk at folk slipper hundene sine løs. Selv om en hund kan være verdens kjærligste hjemme, kan den bli et villdyr ute. Den har tross alt sterke instinkter, påpeker Nyborg. Som gladelig innrømmer dette, til tross for at han har vokst opp med hunder og er erklært hundeelsker. Selv har han også alltid sin egen hund i bånd.

Anmelder om det skjer igjen

Hittil har ikke Nyborg anmeldt noen av hundeangrepene, men hver gang har han vært i kontakt med politiet og etterlyst økt patruljering i Alvim-området.

- Jeg har faktisk følt meg litt oversett av politiet. Men nå har jeg endelig fått snakke med lederen for etterforskningsseksjonen i Sarpsborg. Han har lovet at patruljebiler skal sveipe innom området daglig i en periode, for å få bukt med problemet.

Etter tre ganger å ha blitt angrepet mener han uansett at nok er nok.

- Heretter vil jeg kontakte politiet umiddelbart hvis jeg observerer løse hunder her. Og skulle det komme flere angrep vil jeg komme til å anmelde det. Noe som kan føre til at de aktuelle hundene må bli avlivet.

Hunden har blitt nervøs

Angrepet onsdag resulterte i legevaktbesøk og veterinærbesøk. Hunden Amaroque har dessuten blitt merkbart mer skvetten og nervøs etter de gjentatte angrepene, forteller Nyborg.

- Akkurat det er veldig synd, siden hun over lengre tid har blitt trenet opp og utdannet til å bli lavinehund. Nå mangler hun kun den siste vinterprøven, men jeg frykter at angrepene kan ha ødelagt det hele, sier Nyborg.

For å bli lavinehund (hund som søker etter mennesker ved snøskred) må nemlig hundene ha en sterk psyke - og man må kunne stole på dem sosialt i forhold til andre hunder.