Ble drept i containeren

DRAPSÅSTEDET: Politiets teori er at den 30 år gamle irakiske kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept i en boligcontainer som står plassert i hagen i Hjalmar Wessels vei 1 i Østre bydel. Krimteknikere fra Østfold politidistrikt og Kripos har siden torsdag saumfart eiendommen. (Foto: Geir Bjørnstad)

DRAPSÅSTEDET: Politiets teori er at den 30 år gamle irakiske kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept i en boligcontainer som står plassert i hagen i Hjalmar Wessels vei 1 i Østre bydel. Krimteknikere fra Østfold politidistrikt og Kripos har siden torsdag saumfart eiendommen. (Foto: Geir Bjørnstad)

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Politiet mener 30 år gamle Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept i en boligcontainer i Østre bydel.

Tidligere har politiet opplyst at boligcontaineren som står plassert i hagen i Hjalmar Wessels vei 1 er drapsofferets siste bosted.

Nå mener politiet at det er i nettopp denne containeren 30-åringen ble tatt av dage. – Vår teori er at det er i boligcontaineren at drapet har funnet sted. Spor på stedet peker i den retningen, sier etterforskningsleder Kai Andersen via en pressemelding mandag ettermiddag.

Huseier ble løslatt

Det krimtekniske arbeidet på denne eiendommen startet opp torsdag morgen, og også mandag denne uka var krimteknikere fra Østfold politidistrikt og Kripos på stedet for å sikre spor. Blant annet jobbet teknikere med å sikre spor på utsiden av eiendommen.

Søndag ble mannen som eier eiendommen, en mann i midten av 40-årene fra Fredrikstad, løslatt etter at han torsdag ble pågrepet og siktet for å ha motarbeidet drapsetterforskningen. Blant annet skal huseieren mandag eller tirsdag i forrige uke ha vasket bort blod fra containeren som nå altså er å anse som åsted for et drap.

Etterforskningsleder Andersen opplyser at politiet fram til nå ha måtte fange bredt i etterforskningen, og at politiet har bearbeidet mye informasjon i saken.

– Etterforskningen jobber fortsatt i mange sport og retninger. En viktig del av etterforskningen er blant annet å kartlegge avdødes omgangskrets og bevegelser i tiden forut for drapet, sier Andersen.

– Dumpet på funnstedet

Politiet er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med personer som kjente eller har vært i kontakt med drapsofferet Arshad Tofiq Mohammad Taher.

– Vi tror flere i distriktet har hatt kontakt med den avdøde, og oppfordrer de som har informasjon om den avdøde til å ta kontakt med politiet på telefon 69113300, sier Andersen. Politiet tror liket ble dumpet på det samme stedet der det ble funnet like etter klokka 17.00 forrige lørdag.

– Så langt ser det ut som at funnstedet og stedet hvor liket er dumpet er det samme stedet, altså ved Trøsken bru. Vi vet også nå at siste livstegn fra avdøde er ettermiddagen 22. mai, sier Andersen. Eiendommen som nå trolig er et drapsåsted består av et hus med tre boenheter.

I tillegg er det plassert en boligcontainer i hagen, der altså drapet skal ha skjedd. SA snakket i forrige uke med en beboer i hovedhuset. Vedkommende opplyste til SA at han ikke hadde hørt eller sett noe som kan settes i sammenheng at det har skjedd et drap rett utenfor soveromsvinduet hans.

Artikkeltags