Neste helg skal Tjukkasgjengen ha landstreff i Sarpsborg. Tjukkasgjengen ble startet opp i januar i fjor, etter at Jan Ellefsen følte at han sprengte badevekta. Over hele landet poppet det opp med grupper av trimmere, kalt Tjukkasgjengen. På kort tid ble de 22.000 medlemmer. Tusenvis av tjukkaser er daglig å se på turstier, på veier og gater med sine gule vester.

Mange mennesker har fått et bedre liv med en betraktelig bedre helse etter at folk slo seg sammen i grupper for å trimme sammen.

Møtes på Quality

Nå skal historiens første landstreff arrangeres. Det skjer på Quality i Sarpsborg neste helg.

– Treffet samler 250 glade tjukkaser fra et 50-talls avdelinger rundt om i Norge, forteller styremedlem i Tjukkasgjengen, Tore Kubberød.

Helseminister Jonas Gahr Støre kommer til å delta på landstreffet på lørdag. Videre bidrar Den Norske Turistforening og Extrastiftelsen. Tjukkasgjengen startet som en privat initiativ for å komme i bedre form. Nå er det blitt en landsomfattende bevegelse.

Utvikle gjengen videre

Under landstreffet er det lagt opp til et omfattende faglig program hvor målsettingen er å utvikle Tjukkasgjengen videre.

– Vi har høstet stor anerkjennelse for konseptet hvor alt er gratis, og intensjonen om at det skal være enkelt å trimme, få frisk luft, få en bedre helse - både fysisk og psykisk, et bedre sosialt liv og ikke minst treffe hyggelige mennesker, sier Tore Kubberød.