Brannårsaken ukjent

BRANN: Det brant i en leilighet i denne blokka i Greåkerdalen i går kveld.

BRANN: Det brant i en leilighet i denne blokka i Greåkerdalen i går kveld. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

71 personer ble evakuert da det utbrøt brann i en en boligblokk i Greåkerdalen torsdag kveld. De fleste har nå flyttet hjem igjen. Brannårsaken er foreløpig ukjent..

DEL

Ingen personer ble alvorlig skadet i brannen, men totalt 71 personer måtte evakueres. To personer ble sendt til sykehus for sjekk.

Dramatikken var stor da det brøt ut bann i andre etasje i en av blokkene i Krokstien borettslag. Dette førte til et enormt oppbud av politi, brannbiler og ambulanser - og Grålumveien var i en periode stengt for trafikk begge veier mellom Grålum og Greåker.

Utlufting

Brannen ble meldt ved 22.50-tiden.

Ved halv 12-tiden kom også et ambulansehelikopter til stedet, men det gjorde vendereis uten skadde personer ombord.

02.23 meldte operasjonsleder Rune Arneberg ved operasjonssentralen i Østfold at brannen var slukket og utlufting av blokka var ferdig.

- De fleste beboerne har kunnet komme tilbake til leilighetene sine. De som bor i naboleilighetene det ikke er mulig å komme tilbake til på det nåværende tidspunkt, har fått tilbud om innlosjering på hotell, skriver Arneberg i sin logg til media.

Stor røykutvikling

Beboere og besøkende SA pratet med utenfor den akutelle blokka i gårt kveld, forteller om voldsom røykutvikling i forbindelse med brannen.

Det har for øvrig vært andre branntiløp i blokkene i Greåkerdalen. I januar 2009 brant også i en lignende leilighet. Det førte til at to kvinner ble siktet.

Det er for tidlig å si noe om hva som startet brannen boligblokka i Greåkerdalen.

- Foreløpig er brannårsaken ukjent, rapporterer operasjonsleder Rune Arneberg. .

Artikkeltags