Bypakka over det siste hinderet

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fylkestinget vedtok i ettermiddiag bypakka for Nedre Glomma. Det betyr at det siste vedtaket for utbygging av veier og innføring av bompenger i Sarpsborg og Fredrikstad er fattet.

Som i de to bystyrene sier også fylkestinget ja til å innføre rushtidsavgift, forutsatt at staten bidrar med belønningsmidler til regionen i løpet av 2013.

Andreas Lervik (Ap) er stolt over å ha vært med på å vedta bypakka.

LES OGSÅ: Spørsmål og svar om bypakka

- Samtidig er jeg flau over at jeg var med på det første vedtaket i 1999. Dette har tatt lang tid, sa han fra talerstolen.

Det siste veiprosjektet i bypakken skal være ferdig i 2026. Bompengene skal i utgangspunktet stå i 15 år. For Sarpsborgs vedkommende betyr det at innbyggerne må betale bompenger fram til 2033.

Som eneste parti i fylkestinget går Frp mot innføring av bompenger.

- Det er fullt mulig å gjennomføre alt dette uten å påføre folk en ekstraskatt på mellom 20.000 og 40.000 kroner i året, sa Frps Håvard Jensen i debatten.

Bypakka skal nå videre til Samferdselsdepartementet. Der skal den kvalitetssikres før departementet legger fram en proposisjon for Stortinget. Det er forutsatt at det skal skje i vårsesjonen neste år.

Med den brede støtten pakka har lokalt - det er bare Frp og Pensjonistpartiet som har stemt imot - vil den med all sannsynlighet gå gjennom også på Løvebakken, selv med et nytt flertall fra høsten av.

Artikkeltags