Gå til sidens hovedinnhold

Den drepte kunne overlevd

Artikkelen er over 6 år gammel

Til tross for 30 stikk og skjæreskader fra en kniv, kunne drapsofferet Arshad Tofiq Mohammad Taher overlevd. Det kom fram i retten i dag.

LES OGSÅ: Politiet venter på obduksjonsrapporten

Kunne overlevd

Under dag tre av rettssaken etter Trøsken-drapet i mai i fjor la professor Kari Ormstad fram obduksjonsrapporten, som konkluderte med at 30 år gamle Taher døde av forblødning.

Ifølge professoren kunne drapsofferet ha overlevd dersom han hadde fått kvalifisert legehjelp umiddelbart. Kari Ormstad antar at han døde omtrent en halv time etter at han ble påført skadene.

LES OGSÅ: Ung gutt fant lik i vannet ved Trøsken bru

Politiet kjøpte kniv

I retten la påtalemyndighetene fram en kniv som politiet har kjøpt inn, basert på kvitteringer fra den 26 år gamle drapstiltaltes handletur på Europris dagen før drapet.

- En sånn type kniv kan ha blitt brukt til å påføre alle skadene, sa Ormstad.

På spørsmål sa hun også at noen av stikkskadene i rygg og nakke ikke kan ha blitt påført under tumultene, slik tiltalte hevder.

Ifølge forklaringene til tiltalte, skal han ha blitt angrepet og at knivstikkingen skjedde under tumultene som oppsto som en følge av dette.

LES OGSÅ: - Vi står overfor et drap

Nødverge

- Han kom mot meg og jeg krasjet inn i ham slik at vi begge havnet på gulvet. Jeg husker at jeg tok tak i kniven, men husker ikke at jeg stakk ham. Men jeg vet jo at jeg gjorde det, sa 26-åringen i retten da han forklarte seg mandag.

26-åringens forsvarer, Vegard Aaløkken, har varslet at det vil komme en del opplysninger som vil sette drapsofferet i et dårlig lys under rettssaken. Forsvareren understreker at dette ikke er for å sverte offeret, men for å få fram 26-åringens oppfatning om at han handlet i nødverge.

LES OGSÅ: Ble drept i containeren

Sarpsborg tingrett er inne i dag tre i rettssaken etter Trøsken-drapet. I dag skal også politiet presentere trafikkdata, altså telefonkontakt og en oversikt over hvor telefonene til de impliserte i saken har vært til ulike tidspunkter. Disse opplysningene b lir presentert av en tjenestemann fra Kripos.

LES OGSÅ: Drapsofferet har bodd i Sarpsborg

Tiltalte ikke til stede

Den tiltalte er etter eget ønske ikke til stede i salen mens obduksjonsrapporten blir gjennomgått. Det var sterke bilder som ble vist av den avdøde og knviskadene han ble påført. En onkel av offeret følger rettssaken, og han fikk se disse bildene.

LES OGSÅ: Drapsofferet har bodd i Sarpsborg

Bistandsadvokat Elna Holbye sier til SA at det er tøft for ham å følge forhandlingene, men at han synes det er viktig å være til stede. Han er bindeleddet mellom Norge og den avdødes familie i Kurdistan. Avdøde kom til Norge som asylsøker i to omganger, men hadde ikke lovlig opphold i landet.

LES OGSÅ: Dette er drapsofferet