Hun har vært fotballfrue i England og sirkusartist i Nederland. Men det var på Kornsjø Belinda Abbott (50) fant det gode livet.

Sarpsborg-damen har alltid vært full av eventyrlyst og aldri vært redd for å følge drømmene sine. Så da en venninne, med kjæreste på Kornsjø, ba henne med ut i grenseland, var ikke Belinda Abbott vond å be.

Byjente på landet

– Vi var på sjøen med husbåt og jeg hadde parkert min kabriolet med taket nede før vi dro ut. Da vi kom tilbake hadde noen dratt en presenning over bilen min for å skydde den mot regnet, forteller Belinda Abbott.

Kombinasjonen av den nydelige dagen på sjøen, den hyggelige gesten fra et ukjent menneske og ønsket om å leve bygdelivet, startet en tankeprosess.

– I begynnelsen vurderte jeg å kjøpe en hytte her opp, men da jeg kom over den gamle arbeiderboligen Bakkeli, slo jeg til, sier hun.

Bakkeli var i en sørgelig forfatning da Belinda Abbott ble eier, men etter utallige arbeidstimer og en god slump penger, har det 600 kvadratmeter store huset byttet både utseende og navn.

– I dag har Villa Kornsjø fire boenheter. Jeg bor her i en av leilighetene, to leies ut og den siste har jeg tilgjengelig når slekt og venner på besøk.

Det var nok ikke så mange som trodde at «byjenta» Belinda Abbott ville bli mer enn et år på Kornsjø – et lite tettsted med rundt 250 innbyggere i Halden – som ligger ved svenskegrensen.

Tidligere fotballfrue

Men tre år etter at hun flyttet, føles valget fortsatt helt riktig. Hun driver kanoutleie, er engasjert leder i velforeningen og drømmer om å starte et landhandleri med egen kafé.

Livet hun nå lever er ganske fjernt fra den tiden hun var modell i England og gift med fotball-legenden Brian Kilcline som blant annet vant FA-cupen i 1987 for Coventry City.

Sammen fikk de datteren Rebecca som i dag er 30 år og bor i Oslo. Hun har også arbeidet for den berømte sirkusfamilien Althoff i Nederland. I halvannet år reiste hun rundt som dyrepasser og sirkusartist og red på elefanter i manesjen.

Da datteren nådde skolealder vendte de to hjem til Sarpsborg. Da utdannet Belinda Abbott seg til apotekteknikker og var i en periode med å bygge opp Medicus Plesner sitt kundesenter i Oslo. Hun har jobbet med ledelse og økonomi og vil gjerne inn på jobbmarkedet i Halden.

– I september begynner jeg å jobbe på Apotek 1 på Iseveien. Jeg vil også fortsette å arbeide for å skape noe her oppe på Kornsjø. Her er det mange muligheter, sier hun.