Jan O. Engsmyr er 62 år. Han er gift, har to barn og tre barnebarn.

Ordførerkandidaten er født og oppvokst i Dalveien på Greåker. I 1952 bygde familien hus og flyttet til Sportsveien, også det på Greåker. Der bor Engsmyr fremdeles.

Engsmyrs skolegang består av sju år på folkeskole og et år på yrkesskole. Han startet yrkeskarrieren som reparatør på Glomma Papp tidlig på 60-tallet. I 1983 ble han ansatt i jern- og metallarbeiderforbundet, og han ble senere distriktssekretær i Fellesforbundet i Østfold, en jobb han hadde fram til han ble ordfører i 1995.

Han ble innvalgt i Tune kommunestyre i 1975, da som kollektivt innmeldt i Ap. Han ble en sentral folkevalgt i Tune, og var gruppeleder for Ap i den første perioden med storkommune. Så ble han ordfører, noe han har vært i 12 år.

Jan O. Engsmyr var i sin ungdom ivrig fotballspiller og speider, og har også vært trener for gutte- og juniorlag i Greåker IF. For tre år siden fikk rådmann Einar Evensen ham til å begynne å spille golf, noe han har blitt glad i å gjøre.

Om seg selv sier Jan O. Engsmyr:

- Jeg ønsker å være en real og ærlig person med tillit til mine medmennesker, og misliker sterkt baksnakkelser. Jeg har begge beina godt plantet på jorda. Og så er jeg veldig opptatt av familien min.

Engsmyrs 50 siste ord

til velgerne:

Kjære velgere! Sarpsborg Arbeiderparti har utformet et program hvor vi ønsker å fortsette det arbeidet som er påbegynt i et samfunn i stadig endring. Sarpsborg har også i fremtiden utfordringer for å bedre tjenestetilbudet til innbyggerne. Jeg ønsker fortsatt å være med på denne utviklingen som ordfører i kommende periode.