Drapsofferet vanket i kriminelt miljø

KREVENDE ETTERFORSKNING: Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet er lettet over at drapsofferet nå er identifisert. Den sikre identifiseringen skjedde etter at politiet mottok opplysninger fra flere personer som kjente til drapsofferet. Nå jobber politiet med å kartlegge drapsofferets omgangskrets, hans historie og bevegelser. Andersen legger ikke skjul på at de fortsatt har en krevende etterforskning foran seg.

KREVENDE ETTERFORSKNING: Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet er lettet over at drapsofferet nå er identifisert. Den sikre identifiseringen skjedde etter at politiet mottok opplysninger fra flere personer som kjente til drapsofferet. Nå jobber politiet med å kartlegge drapsofferets omgangskrets, hans historie og bevegelser. Andersen legger ikke skjul på at de fortsatt har en krevende etterforskning foran seg. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Trøsken-drapet:  Etter det SA erfarer bodde mannen som ble funnet drept i Mingevannet, i Sarpsborg til han ble drept. Avisa har også bragt på det rene at mannen har vanket i et miljø her i byen hvor det har blitt begått en del kriminalitet.

Politiet ville i går ikke si noe om hvorvidt drapsofferet var kjent av politiet eller om han har vært involvert i kriminalsaker tidligere.

– Hans historie og hans bevegelser er noe vi nå jobber med å kartlegge, sier krimsjef Kai Andersen.

Tipsene strømmet på

I går ble mannen identifisert etter opplysninger fra personer som kjente ham.

Tipsene har strømmet på etter at politiet tirsdag slo full drapsalarm etter likfunnet ved Trøskenbrua sist lørdag.

Etter at politiet gikk ut offentlig med en beskrivelse av drapsofferet i mediene tirsdag, kunne de onsdag morgen slå fast at de hadde en sikker identifisering av mannen.

Hadde tilhold i Sarpsborg

Drapsofferet er 30 år gammel og irakisk kurder. Han kom til Norge midt på 2000-tallet, men har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge. Han er følgelig ikke norsk statsborger.

Mannen har de senere årene hatt tilknytning til Østfold, men politiet utelukker ikke at han kan ha hatt tilhold andre steder i landet før dette.

– Vi vet at han har hatt tilhold i Rakkestad og Sarpsborg de siste årene, men kjenner foreløpig ikke til hans siste adresse, sa krimsjef Kai Andersen om utviklingen i drapssaken, under en pressekonferanse på politihuset i Sarpsborg i går ettermiddag.

Andersen holder altså kortene tett til brystet, men opplysninger SA sitter inne tilsier at mannens siste adresse var i Sarpsborg.

Tirsdag ga Andersen uttrykk for at politiet sto foran en utfordrende og krevende drapsetterforskning, ettersom politiet da satt igjen med et drap der både gjerningsperson(er) og drapsofferet var ukjent. Dette i tillegg til at de ikke vet hvor drapet er begått eller hvor liket er blitt droppet, før det ble oppdaget like nedenfor det nordre brukaret ved den gamle Trøskenbrua.

Skorpion-tatovering

Krimsjefen er derfor lettet over at politiet nå vet hvem offeret er.

– Det er klar vi er fornøyd med å ha fått en sikker identifikasjon på offeret så raskt. Dette betyr at etterforskningen nå går inn i en ny fase, der politiet vil kartlegge hans omgangskrets og familie, sa Andersen til SA etter gårsdagens pressekonferanse.

Politiet vil foreløpig ikke offentliggjøre navnet på drapsofferet, ettersom de i går formiddag ikke hadde fått varslet hans familie. Politiet vet at deler av hans familie bor i Irak, men utelukker ikke at han også har familie i Norge.

Opplysningen om at offeret hadde en skorpion tatovert på halsen, har vært viktig i identifiseringsarbeidet.

Krimsjef Kai Andersen opp-lyser at identifiseringen er gjort som følge av opplysninger fra publikum.

– Vi har mottatt helt konkrete opplysninger fra flere personer etter at vi gikk ut med en beskrivelse av offeret. Summen av disse opplysningene førte til en sikker identifikasjon av offeret onsdag morgen, sa Andersen.

Ingen mistenkte

Overfor SA bekrefter han at de avgjørende identifikasjonsopplysningene kom fra personer tilhørende ulike miljøer – både norske og kurdiske. Han bekrefter også at opplysninger er gitt av personer som bor i Østfold og andre steder.

Selv om identifiseringen av drapsofferet gjør at politiet har et konkret spor i saken, legger ikke krimsjef Andersen skjul på at politiet fortsatt har en utfordrende etterforskning foran seg.

– Dette er en utfordrende sak. Det er utfordrende at offeret ikke er norsk statsborger og at politiet har mange ting å tenke på ettersom vi nå jobber med ulike kulturer. Vi ber publikum fortsette med å ta kontakt med politiet om de har tips eller opplysninger som kan kaste lys over saken. Ingen tips er for små. Det er grunn til å tro at det er noen i det irakisk-kurdiske miljøet som kan ha opplysninger i denne saken, sier Andersen.

– Har identifiseringen ført til at politiet har mistanke i en eller annen retning når det gjelder gjerningsperson(er)?

– Etterforskningen fram til nå vært rettet mot identifisering av avdøde og bevegelser i området der han ble funnet. Vi har så langt ingen mistenkte i saken, sier Andersen.

Politiet ville heller ikke i går gi opplysninger om hvordan 30-åringen ble drept, eller hva slags skader han er blitt påført.

Tips Oss
TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS) Send video

Artikkeltags