Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst onkel (33) meldte seg

Artikkelen er over 11 år gammel

Er siktet for medvirkning i den dramatiske kidnappingssaken på Borgenhaugen forrige helg.

Onkelen (33) og den 15-årige broren til de tre barnevernsbarna som på dramatisk vis ble bortført under et såkalt kontrollert hjemmebesøk i regi av barnevernet i foreldrenes leilighet på Borgenhuagen forrige helg, meldte seg for politiet i Fredrikstad søndag kveld. Da hadde de vært på flukt og hadde vært etterlyst over hele Europa i én uke.

Vold og trusler

De tre barna ble bortført under dramatiske omstendigheter forrige lørdag. De var under tilsyn av to ansatte i barnevernet. Disse ble banket opp av maskerte personer som tok med seg barna på 6, 12 og 14 år. Det viste seg at det var foreldrene som sto bak, og alle ble ved 13-tiden lokal tid tirsdag tatt hånd om av politiet forbindelse med passkontroll på grensen mellom Hellas og Tyrkia.

Onkelen i familien var etterlyst for overfallet på de to barnevernsansatte.

Foreldrene er siktet for frihetsberøvelse, omsorgsunndragelse samt vold og trusler mot offentlige tjenestemenn. Krimsjef Tore Abrahamsen ved Sarpsborg politistasjon opplyser til sa.no at onkelen er siktet for medvirkning til dette. Når det gjelder den 15 år gamle sønnen, har han ikke status som mistenkt i en straffbar handling. Han har vært etterlyst som savnet, og blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Vurderer varetektsfengsling

Onkelen sitter nå i politiets arrest, og politiet vil i løpet av dagen i dag vurdere om det er grunnlag for å framstille ham for varetektsfengsling.

- Vi vil nå gjøre en vurdering på dette. Det som er sikkert er at han ikke vil bli framstilt for fengsling i dag. Det vil i så fall først skje i morgen, sier Abrahamsen til sa.no.

Med pågripelsen av familiefarens yngre bror, er totalt tre personer siktet i forbindelse med den dramatiske bortføringssaken. Men politiet vet at det var flere personer til stede i leiligheten da dramaet startet tidlig lørdag ettermiddag for ni dager siden.

Ifølge krimsjef Abrahamsen vet politiet at det var flere personer tilstede, men at de så langt ikke kjenner identiteten på disse.