Falsk kvinne lurte elskovssyke menn

Juniorklubben i Blindeforbundet og foreldreklubben Assistanse arrangerte tur til Revelsby for å kjøre med ATW. (Foto: Gry Pettersen)

Juniorklubben i Blindeforbundet og foreldreklubben Assistanse arrangerte tur til Revelsby for å kjøre med ATW. (Foto: Gry Pettersen)

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

På nettstedet "Eros" utga den 23 år gamle mannen seg for å være en 18 år gammel kvinne. For mange menn ble nettmøtet med "18-åringen" en dyrekjøpt erfaring.

DEL

Den unge damen lokket nemlig med intime bilder av seg selv mot at hun fikk dekket telefonutgifter med penger fra mennenes konto. Men så fort kontoopplysninger forelå, tappet 23-åringen kontiene.

En kar oppga blant annet koden til sitt Master Card. Mannen skulle i utgangspunktet betale 25 kroner. I stedet ble sparekontoen hans tømt for den nette sum av 286.229 kroner.

Totalt har den 23 år gamle sarpingen gjort seg skyldig i bedragerier for over 1,3 millioner kroner. I tillegg kommer en rekke bedrageriforsøk.

Nå er bedrageren dømt til fengsel i ett år- og seks måneder. I tillegg er han dømt til å betale tilbake det samme millionbeløpet.

Tilsto

Da politiet i Sarpsborg pågrep bedrageren valgte han å legge alle kort på bordet. Hans uforbeholdne tilståelse er da også vektlagt som formildende med hensyn til straffeutmålingen. Erkjennelsen gjorde det dessuten mulig å la saken gå som tilståelsesak.

- Det legges til grunn at han har vært samarbeidsvillig og har bidratt til sakens opplysning. Det er lagt vekt på at flere av forholdene ble kjent for politiet etter siktedes forklaring. I den forbindelse må det nevnes at enkelte av de fornærmede ikke i særlig grad ønsket å bidra til sakens opplysning, skriver dommerfullmektig Ragnhild Borgerud.

Postens skrekk

Mannen, som også tidligere er domfelt for bedragerier, er nå dømt for åtte grove bedragerier, to forsøk på grove bedragerier og 11 simple bedragerier. I tillegg kommer et innbrudd, narkotika-innehav, kjøp av hjemmebrent og et tilfelle av misbruk av brannvesenets nødnummer.

Men det stopper ikke der. 23-åringen har også vært Postens store skrekk. I løpet av høsten 2005 brøt han opp og tømte til sammen 13 av Postens røde kasser. Flere av kassene er for øvrig plassert i Sarpsborg.

Motivet for posttyveriene var akkurat det samme som for skuespillet på Internett; Å skaffe seg tilgang til person- og kontoopplysninger.

Den særdeles aktive bedrageren kan trekke fra 132 dager for utholdt varetekt på den et år- og seks måneder lange fengselsstraffen.

Artikkeltags