Feilparkerte biler i Høysand kan bli bøtelagt

OPTIMISTISKE: ? Med hyppige besøk av trafikkbetjenter i Høysand håper vi å få slutt på feilparkeringene, sier verneombud ved Borg Buss Sarpsborg, Johnny Johnsen, avdelingsleder Herman Ravneng og Finn Arne Solberg som er hovedtillitsvalgt. (Foto: Jarl Morten Andersen)

OPTIMISTISKE: ? Med hyppige besøk av trafikkbetjenter i Høysand håper vi å få slutt på feilparkeringene, sier verneombud ved Borg Buss Sarpsborg, Johnny Johnsen, avdelingsleder Herman Ravneng og Finn Arne Solberg som er hovedtillitsvalgt. (Foto: Jarl Morten Andersen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

DEBATT: Hva bør gjøres med parkeringsforholdene i Høysand? Skriv din mening i kommentarfeltet!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Velger du å blåse i parkeringsforbudet på snuplassen i Høysand, kan det komme til å koste deg dyrt. De kommunale trafikkbetjentene vil daglig legge turen til Høysand for å sjekke opp forholdene rundt snuplassen.

- Ta bussen!

– Dette er vi veldig fornøyd med, sier Finn Arne Solberg som er hovedtillitsvalgt ved Borg Buss Sarpsborg.– Håpet vårt er ikke at flest mulig skal få bot, men kanskje kan hyppige besøk av trafikkbetjentene bidra til at flere holder seg unna snuplassen vår.

Bussjåførene håper nå at flest mulig holder seg til de oppmerkete parkeringsplassene.

– Det aller beste hadde jo vært om folk lot bilen stå hjemme og heller tok bussen til Høysand. Da slipper de å lete etter parkeringsplass også, ler Herman Ravneng som er avdelingsleder ved Borg Buss Sarpsborg og Nettbuss Østfold.

For få parkeringsplasser

Parkeringsproblemene i Høysand er en gjenganger. Hvert eneste år skjer det samme. Når sola skinner og sommervarmen kommer, strømmer folk til Høysand for å nyte fine dager ved sjøen.

Problemet er bare at bilene er langt flere enn parkeringsplassene. Dermed setter folk fra seg bilene på steder som skaper trøbbel for andre. Ikke minst for bussjåførene.

– Vi ønsker bare å få utført det oppdraget vi har forpliktet oss til. Å frakte passasjerer til og fra Høysand. Men det er vanskelig når snuplassen er fylt med parkerte biler, sier Solberg.

Verneombud Johnny Johnsen sier til SA at det har hendt at bussene rett og slett ikke kan kjøre helt ut å ta med passasjerene som venter ved snuplassen.

– Det stopper seg selv når bussen ikke har plass til å snu. Vegtrafikkloven forbyr oss nemlig å rygge med buss når vi er alene på jobb, sier han.

Bot på 550 kroner

Bussjåførene er opptatt av å finne gode løsninger slik at alle parter blir fornøyde.

– Vi kjører til Høysand annenhver time og vi er helt avhengig av at framkommeligheten er god for å unngå forsinkelser, sier Finn Arne Solberg. – Nå er vi glade for at Sarpsborg kommune ønsker å finne gode løsninger sammen med oss.

Lasse Holmen, kommunesjef teknisk, sier til SA at det nå er rutine for trafikkbetjentene å ta en daglig tur til Høysand for å sjekke parkeringsforholdene.

– Dette har de allerede begynt med, sier han.

–Hva vil det koste deg om du parkerer i snuplassen?

– For feilparkering vil du få en bot på 550 kroner. Du får kjøpt mye is og brus for de pengene, svarer Holmen humoristisk.

Artikkeltags