Fem personer pågrepet etter innbrudd

Artikkelen er over 5 år gammel

Fem personer er pågrepet etter flere innbrudd og tyverier natt til tirsdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det opplyser fungerende krimsjef Hans Kristian Ek ved Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

To av de pågrepne, begge menn i 30-årene, er godt kjent av politiet fra tidligere. Disse knyttes ifølge Ek til innbrudd og tyveri hos Bergheim Auto og Tune Karosseri på Tunejordet natt til tirsdag.

Tre innbrudd

Det var en vekter som oppdaget innbruddet hos Tune Karosseri ved 3-tiden natt til tirsdag. Noen timer senere, ved 6.30-tiden, fikk politiet også melding om innbrudd hos Marineshop. Og rundt klokken 10.00 ble det meldt om et tredje innbrudd i området i løpet av natten – denne gang hos Bergheim Auto.

– Vi pågrep senere tirsdag to menn for innbruddet hos Bergheim Auto, og vi håper dessuten å knytte dem til innbruddet hos Tune Karosseri, sier Ek til avisen.

Da SA snakket med Ek ved 14.30-tiden tirsdag gikk Sarpsborg-politiet gjennom en god del tyvegods som ble funnet i forbindelse med pågripelsen av de to mennene.

I tillegg pågrep politiet tre langt yngre personer samme dag.

– I forbindelse med pågripelsen av de to mennene opplevde vi at det kom tre andre personer innom mens vi holdt på. En 20-åring kom på en stjålet moped, en kvinne født i 1991 hadde en stjålet sykkel og en mann født i 1986 kom med store mengder tyvegods som stammer fra Fredrikstad, forklarer Hans Kristian Ek.

Mye tyvegods

De tre yngre personene som dukket opp er også kjenninger av lovens lange arm, opplyser den fungerende krimsjefen.

Ek sier politiet har kommet over mye tyvegods ved pågripelsene – blant annet fra Bergheim Auto og Tune Karosseri.

– Når det gjelder Marineshop er vi ikke helt sikre ennå, men der ser vi gjennom videoopptak fra butikken, sier Ek.

Politiet sjekker dessuten de pågrepne opp mot andre uløste innbrudd og tyverier i Sarpsborg-distriktet.

Fire av de pågrepne blir sittende i varetekt til onsdag, før det tas stilling til eventuell videre varetektsfengsling. Kvinnen med den stjålne sykkelen er sluppet fri igjen etter avhør.

Det skjedde også et annet innbrudd, eller rettere sagt innbruddsforsøk, i Sarpsborg grytidlig i dag. Klokken 00.39 natt til tirsdag ringte en dame til politiet etter at hun hadde overrasket en innbruddstyv i bobilen hun lå og sov i.

Denne stod parkert ved bensinstasjonen på Solli, og kvinnen klarte å skremme tyven vekk på egen hånd. Det er uvisst om vedkommende rakk å få med seg noen verdisaker før han forsvant.

Og klokken 04.54 natt til tirsdag ble det meldt om et sykkeltyveri fra en privatadresse i Stasjonsveien i Skjeberg.

Artikkeltags