Flere ladestasjoner

RÅDHUSET: Joakim Sveli kan parkere og lade elbilen utenfor rådhuset. Miljøvernsjef Charlotte Iversen har også etablert to plasser i nærheten av torget.

RÅDHUSET: Joakim Sveli kan parkere og lade elbilen utenfor rådhuset. Miljøvernsjef Charlotte Iversen har også etablert to plasser i nærheten av torget.

Artikkelen er over 7 år gammel

Nå kan du lade elbiler også i Sarpsborg sentrum. Kommunen har øremerket fire parkeringsplasser fordelt på to steder. Sørlie Torget var først ute med et opplegg med ladestasjoner for elbiler. Kan el-bil være et alternativ til vanlig bil for deg? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

DEL

Meningen var at Sarpsborg kommune samtidig skulle presentere sine planer, men det har drøyet noen uker.

– Nå er alt på plass, forteller kommunens miljøvernsjef Charlotte Iversen til SA.

Det er øremerket to oppstillingsplasser med ladestasjoner på parkeringsplassen bak rådhuset. De to øvrige står på plassen mellom Roald Amundsens gate og Torget 2/4.

Fikk støtte av Transnova

Miljøprosjektet Transnova fikk fart på utplassering av ladestasjoner for elbiler. Regjeringen stilte nemlig i fjor 100 millioner kroner til rådighet.

Sørlie Torget sendte inn søknad og fikk en betydelig pengesum. Det har gjort det mulig å sette opp tre doble ladestasjoner på ulike steder på parkeringsplassen i tilknytning til Sørlie Torget.

Sarpsborg kommune søkte også Transnova om støtte.

Potten var oppbrukt

– Potten var brukt opp da vår søknad kom på slutten av fjoråret. Heldigvis har det fått vært mulig med egne midler å få på plass ladestasjoner i sentrum, slår Charlotte Iversen fast.

Ikke alle bilistene har oppdaget at det er øremerkete parkeringsplasser for elbiler.

Da Joakim Sveli nylig kom med sin elbil til rådhuset, sto det helt andre biler på disse plassene.

– Det var ikke meningen. Plassene er tydelig merket, skyter miljøvernsjefen inn.

Kan bli ilagt gebyr

Og de kommunale parkeringsvaktene kan ilegge gebyr dersom elbil-plassene benyttes av andre.

Sarpsborg kommune har selv ingen elbiler, men trolig blir det kjøpt inn et par tidlig neste år. Det er ønsket til Charlotte Iversen.

Det kan legges til at Østfold fylkeskommune også har egne oppstillingsplasser til elbiler. Så langt er det seks ladestasjoner utenfor fylkeshuset.

Foreløpig er det gratis å lade elbiler. Det er produsert en standardnøkkel som også kan brukes i andre ladestasjoner.

Artikkeltags