Følger storebror på Big Brother

Artikkelen er over 19 år gammel

Christer Meland fra Sarpsborg har en helt spesiell grunn til å følge med på Big Brother på TVNorge. Storebroren hans, Trond Syversen, er nemlig en av deltagerne i det mye omtalte programmet.

DEL
Hver kveld benker 26-åringen seg foran TV-skjermen sammen med sine foreldre, Dan og Marit Meland. Det er artig å se storebror og sønnen på TV. Men selve programkonseptet har de ikke særlig sans for. De har også et avslappet forhold til at Trond nå har blitt rikskjendis, og at flere hundre tusen nordmenn følger med - enten via TV eller internett - på hva han gjør og sier. Men de er utvilsomt stolte av Trond, og de synes han har gjort en god figur så langt. Han er seg selv, kort og godt.
Foreldrene er dessuten vant til at eldstesønnen finner på sprø ting. Derfor ble de ikke overrasket over at han hadde meldt seg på Big Brother.
- Trond hadde taushetsplikt og fikk ikke lov til å fortelle at han skulle være med i programmet. Han ringte meg faktisk fra hotellet dagen før han skulle inn i huset på Fornebu, forteller Christer.
Pappa Dan hadde kjent til hemmligheten en god stund, men klarte å holde tett. Også overfor Tronds mor.

Ofte på besøk
35 år gamle Trond Syversen er, som han også selv understreket på TV, opprinnelig fra Fredrikstad. Men han har bodd store deler av livet i Sarpsborg. Familien hans flyttet til Greåkerdalen i 1977. Da var Trond bare 11 år gammel. I dag bor foreldrene hans, Dan og Marit Meland, sammen med yngstesønnen Christer i en leilighet på Kurland. Trond har også ytterligere en yngre bror og en søster - Mikael og Hanne - som også bor i Sarpsborg.
- Trond er glad i familien sin og er ofte på besøk i Sarpsborg. Da har vi det alltid hyggelig, konstaterer foreldrene.

Kan bli sendt hjem
Trond har blitt nominert som en av fire til å forlate Big Brother-huset allerede førstkommende torsdag. Seerne avgjør om det blir han eller en av de andre tre deltagerne som må reise hjem etter knappe to uker.
Familien hans er ikke overrasket over at Trond var en av de nominerte.
- Han liker å sitte litt for seg selv og ta det mer med ro, forklarer lillebroren.
- Jeg tror faktisk Trond er litt for mye seg selv. Han bør i stedet satse på å profilere seg litt mer, skape litt brudulje slik at seerne vil beholde ham i huset, mener pappa Dan.
For det er nettopp slik familien kjenner Trond: Sprø, utadvendt, omgjengelig og snill. Dessuten har han et voldsomt konkurranseinstinkt.
- Trond er nok veldig konsentrert om hva han skal gjøre i konkurransen, men jeg mistenker også at han tenker litt for mye på døtrene sine, sier moren.

Gråt på TV
SA overvar fredagens utgave av Big Brother sammen med familien Meland. På slutten av programmet fikk vi se en filosoferende Trond i «skrifterommet». Der gjør han det klart at han ønsker å vinne konkurransen. Men da samtaleemnet dreide seg inn på døtrene hans, var 35-åringen tydelig beveget og måtte felle noen tårer. Det gjorde inntrykk på den hjemmesittende familien.
- Vær den du er du, Trond, kommenterer mamma Marit.
- Vi håper jo selvsagt at Trond skal vinne. Men vi har ikke altfor store forventninger til det. Kanskje han blir nummer fire eller fem som blir sendt hjem, og jeg tror nok savnet etter døtrene vil spille inn på resultatet, mener Dan.
Christer ser ikke bort fra at storebroren etter hvert trekker seg fra hele programmet på grunn av barna sine. Han er svært knyttet til dem.
- Dessuten har vi fått i oppdrag å passe leilgheten hans i Nittedal mens han er borte. Jeg har ikke lyst til å reise dit så mange ganger, spøker faren.

Stor oppstandelse
Tronds deltagelse i Big Brother har vekket stor oppstandelse blant familien Melands venner og arbeidskolleger.
- Folk jeg knapt nok har sett før, kommer bort til meg og snakker om programmet, forteller Christer.
- Ja, vi har fått mange henvendelser, men det er bare moro. Men livet vårt har ikke blitt snudd på hodet av den grunn. Det er han som deltar i programmet, ikke vi. Jeg tror at også Trond har et avslappet forhold til at han er blitt TV-kjendis, påpeker foreldrene, som lover at de ikke vil gå glipp av et eneste program så lenge Trond er med. Dessuten tar de opp alle sendingene på video slik at også Trond senere får muligheten til å dømme sin egen innsats i Big Brother.

Artikkeltags