Gå til sidens hovedinnhold

Forsberg bøtelagt for cannabisbruk

Artikkelen er over 9 år gammel

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) vedtok fredag et forelegg på 2.000 kroner for bruk av cannabis.

Allerede mandag, samme dag som Ap-representanten sto fram i SA med sin historie, varslet politiet i Sarpsborg at de ville innlede etterforskning mot stortingsmannen.

Fredag ble saken avsluttet ved Sarpsborg politistasjon. Forsberg bekrefter overfor SA at han har vært til avhør og har vedtatt et forelegg på 2.000 kroner.

– At politiet ville etterforske dette, er en naturlig konsekvens av at jeg har stått fram med historien. Det skal være likhet for loven, sier Forsberg til SA. Han gir politiet ros for å ha håndtert saken hurtig.

– Jeg har ønsket å samarbeide, og opplever at politiet har vært ryddige og ordentlige. Dette har bidratt til at man har fått ryddet litt i livet den siste uka, sier han.

Stortingsrepresentanten fikk som kjent ikke fornyet tillit av nominasjonskomiteen i Østfold Ap som følge av sin cannabisbruk. Gjennom uka har imidlertid mange, både privatpersoner og fagforeninger, gått ut med sterk støtte av Forsbergs stortingskandidatur til neste års valg. Dermed ligger det an til at mange Ap-medlemmer vil sette ham opp på sin liste i uravstemningen om hvem som skal fronte fylkespartiet på Stortinget i neste periode.

Forsberg understreker at han setter stor pris på støtten han har fått.

– Det er hyggelig at mange store foreninger i Fellesforbundet har gått ut med støtte, og det har vært utrolig mange hyggelige og varmende tilbakemeldinger fra privatpersoner. Ingen er sterke alene, og det er en erkjennelse av det som gjør at jeg tilhører arbeiderbevegelsen, sier Thor Erik Forsberg til SA.