Fryktet moped-interessen skulle ta slutt

«Mopedkongen»:  Alfredsen er en stor mopedentusiast, og stram vaier falt i god jord. Han fikk også mye oppmerksomhet for sitt kongelige antrekk. Her står han vedsiden av broren sin som også deltok på arrangementet. (Foto: Marie Moen Kingsrød)

«Mopedkongen»: Alfredsen er en stor mopedentusiast, og stram vaier falt i god jord. Han fikk også mye oppmerksomhet for sitt kongelige antrekk. Her står han vedsiden av broren sin som også deltok på arrangementet. (Foto: Marie Moen Kingsrød)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Helt til «stram vaier» fikk rekorddeltakelse med hele 430 mopedentusiaster i lørdag. Til og med "kongen" kom.

DEL

Riktignok bare den selvutnevnte «mopedkongen» Alfredsen, men han skapte uansett mye interesse med et øyefangende kongekostyme og en skikkelig velbrukt corvette.

– Jeg er utrolig glad i dette arrangementet, og det er så moro, smiler Alfredsen.

– Her er det virkelig lov å være gæren, også er det jo gøy at de har holdt på i hele ti år, legger han til.

BILDER: Stram vaier

Fikk feire ti års jubileum

Ragnar Magnussen, en av de syv lederne for «Stram vaier», fryktet i fjor, etter ni år med mopedløp, at det begynte å bli tiden for å gi seg.

– Vi hadde en nedgang i antall deltakere i fjor. Så da tenkte jeg at ikke alt kunne være moro evig, og at kanskje folk begynte å bli lei, forteller Magnussen. – Men jeg tok visst feil, for i år er det rekord mange deltakere, forteller lederen fornøyd, som også understreker at dette er noe han synes er utrolig artig. –Vi holder på helt til folk blir lei, sier han.

Nye deltakere venter

Det ser ut som om det kan ta lang tid før de mopedglade sarpingene blir sliten av det årlige mopedløpet, og det ser også ut til at framtiden er lovende. Herman Stenholt Gundelsby (8) er blant de som knapt klarer å vente til han kan delta på det populære arrangementet.

– Jeg er med pappa i år, men jeg kan ikke kjøre enda. Men jeg synes det er gøy å bare sitte på mopeden, forteller Gundelsby, som gleder seg veldig til han blir gammel nok til å kjøre selv. – Når jeg blir 16 skal jeg kjøre selv, smiler han.

Artikkeltags