Giske sier ja til vitensenter

Det var stor rødgrønn jubel på Quality-hotellet da kulturminister Trond Giske var på besøk onsdag. F.v. stortingsrepresentantene Irene Johansen (Ap) og May Hansen (SV), Giske, styreleder Osmund Ueland i Science Center Østfold, stortingskandidat Per Kristian Skulberg (Sp), ordfører Jan O. Engsmyr og stortingsrepresentant Signe Øye (Ap).

Det var stor rødgrønn jubel på Quality-hotellet da kulturminister Trond Giske var på besøk onsdag. F.v. stortingsrepresentantene Irene Johansen (Ap) og May Hansen (SV), Giske, styreleder Osmund Ueland i Science Center Østfold, stortingskandidat Per Kristian Skulberg (Sp), ordfører Jan O. Engsmyr og stortingsrepresentant Signe Øye (Ap). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

- Nå er jeg helt trygg på at vi skal få realisert dette senteret, sier styreleder Osmund Ueland.

DEL

Bare en snau uke før valget har regjeringen i dag vært på frierferd i Østfold. På Grålum bekreftet kulturminister Trond Giske (Ap) at regjeringen stiller med 40 millioner kroner i en engangsinvestering for å sikre realiseringen av det nye vitensenteret på Grålum.

Giske lover ikke at hele bevilgningen kommer på neste års statsbudsjett, men han forplikter seg til å imøtekomme hele søknaden.

Nylig fikk senteret status som regionalt vitensenter av kunnskapsminsiter Bård Vegar Solhjell (SV).

Den statusen medfører i praksis 2,5 millioner kroner i årlig statlig driftsstøtte.

Det var en fornøyd kulturminister som presenterte nyheten på Quality-hotellet på Grålum.

- Dette er den største enkeltbevilgningen til Østfold på kulturfeltet noensinne, sa Giske på dagens pressekonferanse. Han er imponert over planene som er utarbeidet for det nye vitensenteret.

- Det er et fantastisk prosjekt som kombinerer kulturløft med næring, mener han.

Den samme ordbruken benytter styreleder Osmund Ueland seg av. Han mener dagen i dag er "fantastisk".

- Nå er jeg helt trygg på at vi skal få realisert dette senteret, sier han. Tidligere har han uttalt at målet er å få satt spaden i jorda allerede i inneværende år.

Også næringslivet i Østfold har stilt opp med midler til vitensenteret. Totalt 48,5 millioner kroner har styreleder Osmund Ueland og administrasjonen samlet inn til nå.

Bevilgningen fra regjeringen setter også press på politikerne i fylkestinget, som foreløpig har signalisert at de vil støtte vitensenteret i Sarpsborg med 30 millioner kroner.

Når staten nå går inn med 10 millioner kroner mer enn det, får trolig vitensenterforkjemperne i fylkestinget ytterligere ammunisjon til sine argumenter.

Artikkeltags