Gå til sidens hovedinnhold

Grønn føler seg tråkket på

Artikkelen er over 13 år gammel

Derfor har han meldt seg ut av KrF. NETTMØTE:

Grønn har vært den desiderte frontfiguren for KrF i Sarpsborg de siste årene, og særlig markert seg innen eldreomsorgen. Ved bystyrevalget i fjor var han partiets listetopp samt varaordførerkandidat for den borgerlige koalisjonen. I sommer fortalte han offentlig at han er homofil.

NETTMØTE: Ole Henrik Grønn svarer deg onsdag kl. 12.00

Føler seg tråkket på

Det er i hovedsak holdningene og uttalelsene til Inger Marit Sverresen, leder i Sarpsborg KrF, som har fått Grønn til å gå ut av Kristelig Folkeparti.

Sverresen har gjort det klart at dersom Grønn skulle få seg en mannlig livsledsager, vil det lokale KrF-styret drøfte hvorvidt han bør fortsette som partiets gruppeleder i bystyret. Hennes personlige oppfatning er at det ikke vil være forenlig.

LES OGSÅ: Grønn kan bli avsatt hvis han blir samboer

LES OGSÅ: KrF-leder: - Grønn må få leve som han vil

LES OGSÅ: - Jeg er den samme uansett legning

- Jeg har respekt for hennes syn, men synes det er leit at hun har frontet det i media sånn som hun har gjort. Jeg føler hun tråkker på meg, mine venner og på alle homofile. Og jeg reagerer på å bli kalt en løpegutt for Karita Bekkemellem, sier Grønn.

Han slår fast at han ikke kan leve med å ha tillit på betingelse av at han ikke blir kjæreste med noen.

- Jeg må ha tillit til hele meg, til den jeg er, sier Grønn.

Greit andre steder

Den forhenværende KrF-politikeren opplyser at han har fått støtte fra mange KrF-medlemmer andre steder i landet, og også fra enkeltmedlemmer lokalt. Han har også fått støtte fra ledelsen sentralt og på fylkesplan.

- Hadde jeg vært medlem et sted enn i Sarpsborg, kunne dette gått bra, sier Grønn.

Likevel velger han å bryte fullstendig med Kristelig Folkeparti, ikke bare lokallaget i Sarpsborg.

- Jeg er valgt inn i Sarpsborg bystyre, og ønsker å stå på videre de tre årene som gjenstår av perioden. Når jeg så ikke ønsker å være tilknyttet KrF i Sarpsborg, har jeg ikke noe annet valg enn utmeldelse, sier Grønn.

Han vil være varsom med sin kritikk, også mot Inger Marit Sverresen. Men han mener hun har feilinformert om forslaget om en tiltaksplan for homofile og lesbiske i Sarpsborg.

- Hun sier det ikke var klarert med styret og partigruppen, men det var det, sier Grønn.

Blir uavhengig

I morgen, onsdag klokka 12.00, er Ole Henrik Grønn nettgjest her på sa.no, der han vil besvare spørsmål fra leserne.

NETTMØTE: Send inn ditt spørsmål her!

Grønn vil framover være uavhengig representant i Sarpsborg bystyre.

Han utelukker ikke at han i framtiden kan komme til å gå inn et annet parti, men det skjer ikke med det første.

- Nå trenger jeg tid til å tenke gjennom alt som har skjedd, sier han.

På spørsmål fra SA om Grønn kommer til å ende opp i Ap, svarer han at det er flere partier det er mye bra ved. Han utelukker ikke et framtidig Ap-medlemskap, men heller ikke at han kan havne i Høyre, Venstre, Senterpartiet eller Pensjonistpartiet.

Grønns utmeldelse medfører at Kristelig Folkepartis gruppe i bystyret blir redusert fra tre til to, og at partiet ikke lenger blir representert i formannskapet. De gjenværende medlemmene av bystyregruppa er Ann-Karin Aarvik og Knut Annar Hasle.

Les alt om denne saken i onsdagens papirutgave!