Grønn kan bli avsatt hvis han blir samboer

INGEN KOMMENTAR: Ole Henrik Grønn vil ikke kommentere uttalelsene fra lederen i Sarpsborg KrF, ei heller si noe om sin framtid i lokalpartiet. (Foto: Jarl M. Andersen)

INGEN KOMMENTAR: Ole Henrik Grønn vil ikke kommentere uttalelsene fra lederen i Sarpsborg KrF, ei heller si noe om sin framtid i lokalpartiet. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 11 år gammel

KrF-lederen i Sarpsborg vil ikke ha Ole Henrik Grønn som gruppeleder hvis han får partner. tv.sa:

DEL

Leder for Sarpsborg KrF, Inger Marit Sverresen, ønsker ikke at Ole Henrik Grønn skal representere KrF dersom han blir samboer eller gifter seg med en mann.

Grønn er gruppeleder for Kristelig Folkeparti i Sarpsborg bystyre, og har vært en markant lokalpolitiker de siste fem årene. Tidligere i sommer sto han fram med sin homofile legning, noe som er blitt behørig omtalt i både lokale og riksdekkende medier.

Torsdag kveld hadde styret og bystyregruppa i Sarpsborg KrF et møte der medieomtalen av Grønns legning og hans opptreden i homopolitiske saker var hovedtema. Styrets leder Inger Marit Sverresen opplyser til SA i etterkant av møtet at Grønn har styrets tillit som gruppeleder for partiet.

- Ole Henrik Grønn lever alene. Da er det ikke noe problem at han har det vervet, selv om han har stått fram som homofil, sier Sverresen til SA.

LES OGSÅ: - Jeg er den samme uansett legning

Sverresens uttalelse reiser spørsmålet om hva som vil skje dersom Grønn i framtiden skulle finne seg en livsledsager.

- Da er det naturlig at styret tar saken opp på nytt, sier Sverresen.

- Mener du at Ole Henrik Grønn kan være gruppeleder for Kristelig Folkeparti hvis han får en mannlig samboer eller ektefelle?

- Min oppfatning er at det ikke vil være forenlig, svarer Sverresen. Hun mener at å være homofilt samboende strider mot Bibelen, som er grunnlaget for Kristelig Folkeparti.

- Synes du dette synet harmonerer med budskapet om nestekjærlighet?

- Det blir for lettvint å se det slik. Vi må velge det som er rett, svarer Sverresen.

Ordknapp Grønn

Ole Henrik Grønn dro på ferie etter styremøtet torsdag, og ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Sverresen.

- Jeg var til stede på styremøtet, og svarte på de spørsmålene jeg fikk. Utover det ønsker jeg ikke å si noe nå om dette nå, svarer Grønn.

Mannen som har vært Sarpsborg KrFs desidert mest synlige politiker de siste årene vil heller ikke svare på spørsmål om han kan komme til å forlate partiet som følge av dette.

- Ingen kommentar, sier han.

Homoplan-reaksjoner

Inger Marit Sverresen opplyser at gårsdagens møte kom i stand fordi flere medlemmer av styret ønsket å drøfte situasjonen som har oppstått gjennom det siste halve året. Hun meddeler at det ikke først og fremst er det at Grønn har stått fram som homofil styrets medlemmer har reagert på, men vel så mye hans holdning i homopolitiske saker.

I juni kritiserte Sverresen Grønn fordi han ikke ville stille seg bak en aksjon mot det nye ekteskapsloven, selv om Grønn understreket at han støttet partiets linje i saken. I april gikk Grønn inn for at Sarpsborg kommune skulle utarbeide en handlingsplan for homofile og lesbiskes kår, noe det har vært reaksjoner på internt.

- Hadde den saken vært drøftet i partiet, hadde vi hatt et annet standpunkt. KrF skal ikke være løpegutt for Karita Bekkemellem, sier Sverresen.

Hun opplyser at Grønn på møtet fikk beskjed om at de standpunktene han inntar bør forankres i partiet, uten at hun vil svare på om dette har vært gjort i for liten grad. For øvrig beskriver hun møtet som nyttig og godt.

- Alle fikk fortalt hva de mente, sier Sverresen.

Artikkeltags