Dersom alle de nåværende planene blir realisert, kan over 50 personer være i arbeid innen sommeren.

- Det ser lovende ut. Stadig får vi henvendelser fra firmaer som vurderer Hafslund Næringspark, sier daglig leder Morten Stene i Smelteverket Eiendom til Sarpsborg Arbeiderblad.

Senest i går var det en stor aktør som var på tråden via en megler. I dette tilfellet er det snakk om en industribedrift med over 100 ansatte.

Har fått napp hos leietagere

Den nye eieren av det nedlagte smelteverket har kommet godt i gang med å rydde opp i eiendomsmassen. Samtidig har Morten Stene jobbet aktivt med å få inn leietagere.

De første er allerede på plass. Som Ragn-Sells.

Det svenske gjenvinningsselskapet har fått jobben som renovatør i Sarpsborg. I den forbindelse valgte Ragn-Sells¨å etablere seg på Hafslund Eiendom. Det skjedde 1. januar. Rundt 15 personer er foreløpig knyttet til denne virksomheten.

- Fra 1. februar er også blikkenslagerne Roy Løvtangen og Frode Dahl på plass, forteller daglig leder videre,

Den neste store etableringen kommer også i løpet av få måneder, Det er nemlig inngått en kontrakt med et nytt firma som skal produsere ferdigbetong. Det skjer i den delen av næringsparken hvor det i dag står store siloer. I starten kommer betongfirmaet til å sysselsette nærmere 20 ansatte.

Håp om pulverfabrikk

Smelteverket hadde tidligere en fabrikk for pulvermetall. Det har lenge vært aktuelt å komme i gang med denne virksomheten igjen. Det fortsatt uvisst om det blir oppstart.

Ifølge Morten Stene er det inngått en intensjonsavtale med en internasjonal industriaktør.

- Jeg regner med at mye bli avgjort i løpet av 1. kvartal.

De store smelteverksovnene er fortsatt ikke solgt. Det imidlertid håp om at de snart blir fraktet til Kina. Representanter for en kinesisk fabrikk kommer nemlig tilbake for andre gang, Da satser Stene på en avtale.

Smelteverket Eiendom har brukt rundt tre millioner kroner på bortkjøring av avfall og annet oppryddingsarbeid. Halvparten av dette beløpet er dekket via salg av diverse utstyr og inventar som fulgte med eiendommen skiftet eier etter Globe-konkursen.

Den nye eieren har også satt i gang en omfattende og detaljert reguleringsplan for området. Det skjer i regi av Multiconsult.