Han er årets ildsjel

KÅRET: Fagsjef i NorgeGruppen Bjart Thorkil Pedersen er Årets etiske ildsjel.

KÅRET: Fagsjef i NorgeGruppen Bjart Thorkil Pedersen er Årets etiske ildsjel. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Bjart Thorkil Pedersen fra Sarpsborg er kåret til Årets etiske ildsjel. Det er Initiativ for etisk handel (IEH) som står for denne kåringen.

- Jeg er egentlig ganske målløs over dette, men synes jo at det er kjempegøy, sier den 42 år gamle økonomen til sa.no. Pedersen er fagsjef for NorgesGruppens merkevarer. Slike som blant annet First Price og Eldorado.

Anstendige arbeidsforhold

Det er i denne jobben at Bjart Thorkil Pedersen brenner for å fremme anstendige arbeids- og miljøforhold, og etiske forhold ved produksjon og innkjøp av varer.

- Hvorfor har du blitt engasjert i etisk handel?

- Det er vanskelig å si. Likevel er det er jo et privilegium å få jobbe med å forbedre forholdene på fabrikker rundt i verden. Jeg prøver å få bransjen til å jobbe sammen og er glad for at bevisstheten øker blant mange, sier Pedersen.

Til nye høyder

I juryens begrunnelse heter det at "årets vinner er en en pådriver for etisk handel som tar ordet operativ til nye høyder. Han deler informasjon, også når det gjelder risikoleverandører, og han er opptatt av å samle dagligvarebransjen.. Han har en tydelig stemme - både når han er enig og når han er uenig. Han lytter og han spør, og er ikke redd for å stille de vanskelige spørsmålene. Han har bidratt til at etisk handel er strategisk forankret og godt implementert i NorgesGruppen - og gjort det vanskeligere for andre aktører å la være. Han motiverer og skjerper oss alle. Årets prisvinner har vist i praksis at det handler om å gjøre en positiv forskjell i stort og smått. Det er egentlig bare å komme i gang fra preik til praksis."

Bjart Thorkil Pedersen er sønn av fotografmester Thorkil Pedersen. Sarpinger som er litt voksne vil godt huske sistnevntes trivelige fotoforretning i Korsgata.

Artikkeltags