Østfold politidistrikt trenger mer plass, og på tampen av fjoråret inngikk politiet en leieavtale med eierne av den gamle meierigården i Glengsgata i Sarpsborg sentrum.

Planen er at 40 politifolk fra hele Østfold skal inn i de nye lokalene, som den siste tiden har vært under oppussing, i løpet av første kvartal i år.

Tunge narkotikasaker

Blant annet skal utlendingsforvaltningen i Østfold-byene nå sentraliseres til disse lokalene. Lokalene vil også bli hovedsete for grensekrimgruppa, som i dag holder til i Halden. Det betyr at de politifolkene som etterforsker de groveste narkotikasakene fra grensen vil ha sitt daglige virke i Sarpsborg. Den nye politienheten vil også få egne påtalejurister under samme tak.

Tom Erik Guttulsrød er ansatt som sjef for den nye enheten i Sarpsborg, som skal holde til i det som blir det tredje politihuset i Sarpsborg. I dag har politiet lokaler i politihuset som ble bygget for ti år siden og i Østfold Energis bygg et steinkast unna politihuset.

Tagget ned fasaden

Men noen vandaler har tydeligvis ikke tatt hensyn til at det er lovens lange arm som er i ferd med å flytte inn i Glengsgata 27.

I løpet av den siste tiden har noen utført skadeverk på gården fasade gjennom å tilgrise veggene med tagging.

Operasjonssentralen i Østfold politidistrikt hadde fredag kveld ikke fått noen melding om skadeverket, og hadde heller ikke oversikt om skadeverket i løpet av dagen hadde blitt politianmeldt.