Minst fem firmaer er berørt. Vegger, dører, kjøreporter, vinduer, containere, skilt, en bilhenger og en lastebil er tilgriset med spraylakk.- Et helt kvartal er berørt. Det har heldigvis ikke vært så mye tagging de siste par årene. Men dette er nok noe av det mest omfattende vi har sett her i byen. Skadeverket ble oppdaget ved åttetiden lørdag morgen. Det var også da politiet fikk melding om saken, sier politiførstebetjent Roy Strand til Sarpsborg Arbeiderblad.Den meningsløse tilgrisingen skjedde i løpet av natt til lørdag.- De som har gjort dette må nødvendigvis ha brukt tid. Og vi er derfor svært interessert i opplysninger fra folk som kan observert noe mistenkelige i området den aktuelle natten. Taggerne har for øvrig malt navn som "Bullen" og "Budda" flere steder. Dersom noen kjenner til slike klengenavn er vi interessert i å høre om det også, forklarer Strand.

Kostbart

Både hos Sarpsborg Bilgummi, Kjøkkenfornyeren, M&M fiske og fritid, Solid Fabrikker og på veggene til den gamle ABB-bygningen har taggerne satt sine spor.

Terje Isaksen hos Sarpsborg Bilgummi er både sint og oppgitt.

- Dette er et industriområde, men også et pent villastrøk. Og alle som holder til her er opptatt av det skal se skikkelig ut i nærområdet. Etter helgens herjinger har gaten fått en ghettolignende preg. Skribleriene må derfor vekk snarest mulig. Men det er ingen tvil om det blir en kostbar og tidkrevende affære. Jeg er heller ikke i tvil om hva straffen bør være dersom gjerningspersonene blir tatt. De burde selv blitt pålagt å vaske vekk alt sammen, sier Isaksen. Som ikke har vært plaget med taggere på mange år.

Lastebil

Dekkverkstedets nærmeste nabo, Kjøkkenfornyeren, er blant dem som er verst rammet. Dører, vegger, vinduer, en kjøreport og en stor biltilhenger er sprayet ned.

Bedre ser det ikke ut hos Solid Fabrikker, litt lenger bort i Industriveien.

- Det er nok lastebilen vår som blir vanskeligst å få rengjort. Jeg frykter at den må omlakkeres, forteller daglig leder Øystein Andersson.

De nattlige spraylakkererne har ikke nøyd seg med å stå nede på bakken.

- Flere vegger, blant annet i den gamle ABB-bygningen, er tilgriset. For å nå opp der og andre steder, har de klatret opp på tak, opplyser politiførstebetjent Strand.

Utenfor Solid fabrikker ble det lørdag morgen funnet en sprayboks. Den er nå levert politiet for undersøkelse.

Se flere bilder av hærverket her