Hevdet onkelen var besatt av demoner

Etter å ha blitt skutt i beinet på bussterminalen i Sarpsborg, kunne politiet pågripe den drapstiltalte 23-åringen.

Etter å ha blitt skutt i beinet på bussterminalen i Sarpsborg, kunne politiet pågripe den drapstiltalte 23-åringen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Drepte sin egen onkel med 14 knivstikk.

DEL

Den 56 år gamle mannen som ble drept i Vølunds gate i Sarpsborg sentrum 23. juli fjor, døde etter å ha blitt påført 14 knivstikk.

Det kom fram under første dag av rettssaken mot den tiltalte 23-åringen.

Den drapstiltalte erkjente handlingene da han startet sin forklaring i Sarpsborg tingrett.

Han var i fjor sommer i Sverige med sin kjæreste da han fikk høre om terroranslagene i Oslo og på Utøya. Da hørte han stemmer i hodet som fortalte ham om konspirasjonsteorier der blant annet regjerningen skulle være innblandet i terroren. Han fikk for seg at han måtte reise tilbake til Norge for å ta affære.

Tidlig om morgenen 23. juli passerte han bommene på Svinesund. Etter en tur til Halden, endte han opp hos et ektepar i Sarpsborg, hans onkel og tante. Under dette besøket fikk han for seg at ekeparet var besatt av demoner og hentet derfor en kniv på kjøkkenet og truet med å drepe dem. Ute på gata stakk 23-åringen onkelen 14 ganger med kniv, mens kvinnen unnslapp. Selv erkjente tiltalte å ha påført 56-åringen 3-4 knivstikk. Den døde skal ha blitt stukket åtte ganger i hodet og seks ganger i nakke/rygg.

- Dette var tanker jeg aldri har hatt før. I dag skjønner jeg at det ikke var reelt, sa mannen i retten.

Han ble skutt av politiet i beinet på busstasjonen i Sarpsborg under pågripelsen. Han mente også at politiet var besatt av demoner og nektet derfor å overgi seg. Selv ikke pepprspray og batongslag fra politiets side var nok til at tiltalte ga seg. Også etter at han ble skutt i låret holdt han fast i kniven, og politiet måtte bruke slagvåpen for å frata mannen stikkvåpenet.

I tillegg til drapet er Halden-mannen tiltalt for trusler, skadeverk og narkotikalovbrudd. Han har tilbrakt mesteparten av tiden på sikkerhetsavdelingen på Veum etter drapet. Derfra rømte han i april i år - etter dette ble han overført til varetekt i Oslo.

Det er allerede i tiltalen klart at det vil bli lagt ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern for 23-åringen.

Aktor Sturla Henriksbø har holdt sitt innledningsforedrag, og 23-åringen har forklart seg. Etter en pause i retten er det aktor som skal spørre ut den drapstiltalte om det brutale knivdrapet.

Rettssaken ledes av tingrettsdommer Sverre S. Aarmo. Den drapstiltalte forsvares av advokat Anders Westeng.

Artikkeltags