Hijab-protest mot Frp

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Frp vil forby bruk av hijab for skoleelever i grunnskolen og kommunalt ansatte. Sofie Tømmerås Lyshagen (Ap) protesterte på en original måte.

Den unge Ap-eren tok på seg hijab da hun sto på talerstolen for å argumentere mot verbalforslaget til Frp. Partiet har også tidligere kommet med et lignende forslag, som også inkluderer forbud mot de heldekkende plaggene niqab og burka, og gjentok det i går.

Se Tømmerås Lyshagens tale med hijab i vinduet over!

– Jeg regner med at alle i bystyret har respekt for meg, begynte Lyshagen, og tok på seg hijaben.

– Men har noen problemer med å respektere meg nå? spurte hun og så ned mot Frp-benken.

Lyshagen mener hijaben er en del av identiteten til de muslimske jentene som benytter seg av den. Hun viste til egne venninner som føler plagget er en del av dem, og derfor velger å bruke den.

– For mine venninner representerer den en frihetsfølelse, men de opplever ofte at folk ser rart på dem. Derfor er det noen som velger å droppe det, sa hun.

Hun viste også til at dersom Frp-forslaget hadde fått flertall ville det bety at flere av kommunens ansatte i realiteten ville sett seg nødt til å si opp jobben i kommunen.

SA skrev om denne problematikken da Frp lanserte forslaget i fjor.

– Skal vi ha et forbud mot et slikt religiøst plagg, må vi også forby bruk av kristne kors eller jødiske kalotter, argumenterte Lyshagen.

Frp tok ikke debatten videre i bystyret i går, men nøyde seg med å legge fram forslaget. De fikk ikke støtte fra noen av de andre partiene.

Artikkeltags