Hjalp kameraten å konvertere til islam - så dro kompisen til Syria

Her er den norske konvertitten som har reist til Syria, i samtale med en bekjent fra organisasjonen Profetens Ummah. Da videoen ble tatt opp, drev de to misjoneringsarbeid på Karl Johan.

Her er den norske konvertitten som har reist til Syria, i samtale med en bekjent fra organisasjonen Profetens Ummah. Da videoen ble tatt opp, drev de to misjoneringsarbeid på Karl Johan. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Haldenser Marius Johansen er overbevist om at kameraten hans har blitt hjernevasket, slik at han har dratt til Syria for å slutte seg til Den islamske staten (IS).

Til Halden Arbeiderblad uttrykker Marius Johansen stor bekymring for kameraten sin. Vennen ble muslim for ett og et halvt år siden. Johansen hjalp kameraten til å konvertere.

Ber til Allah

- Jeg er glad i kameraten min. Jeg ville så gjerne at han skulle bli her. Jeg er redd for at det verste kan skje. Jeg ber til Allah hver dag om å beskytte ham, sier Marius Johansen.

Johansen ble først intervjuet av NRK som også har et videointervju med haldenseren.

Johansen sier til HA at han håper kompisen kommer trygt hjem.

Hjernevasket

I følge Marius Johansen står islam langt fra det IS står for. Han er overbevist om at kameraten har blitt hjernevasket.

24-åringen registrerer at veien til Syria er kort for de som havner i feil miljø.

– Jeg tror de fleste oppsøker miljøet selv, men når du først har kommet i kontakt med dem er veien til Syria kort. Det er ikke bare bare å dra til Syria på egenhånd og fikse alt selv. Det er spesielt konvertitter som får hjelp til å komme seg dit.

Finner ingen feil

Han konverterte selv for tre år siden.

- Jeg følte livet var meningsløst før jeg fant islam. Jeg følte at jeg levde for helga. Så begynte jeg å tenke på om livet også var noe mer. Etter at jeg konverterte har jeg lett etter feil i islam, men det er umulig å finne feil i ekte islam. Nå er jeg blitt mer reflektert og er ikke like kjapp til å gjøre dumme ting, uttrykker han.

Går imot IS

Marius Johansen tar avstand fra terrorgruppa IS:

- Tankegangen der er at hvis man ikke støtter kalifatet til IS, så er man ikke muslim. Det er ikke en islamsk tankegang og ikke riktig.

Johansen mener det ikke er i tråd med islam å reise til Syria og støtte IS.

En måte å hjelpe på er å sende penger.

Artikkeltags