Ikke la deg lure av dette stativet

SYKKELPARKERING: Ett av to sykkelstativ, formet som en bil i miljøfargen grønn, er satt ut Nils Hønsvaldsgate. (Foto: Jarl M. Andersen)

SYKKELPARKERING: Ett av to sykkelstativ, formet som en bil i miljøfargen grønn, er satt ut Nils Hønsvaldsgate. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

La deg ikke lure av at stativet ser ut som en bil - for det er nemlig her syklene parkeres. Det er en i Nils Hønsvaldsgate og en på parkeringsplassen tvers overfor bussterminalen. De ble satt opp onsdag ettermiddag.

Forsiktig start

– Sarpsborg er jo med i Sykkelbyen Nedre Glomma. Disse stativene har vi satt opp på to allerede eksisterende p-plasser for bil for å markere at sykkel er viktig. Vi har mange planer for hvordan vi kan legge til rette for flere sykler i Sarpsborg sentrum. Kall dette en forsiktig start, sier Marthe Jakobsen Næsse. Hun er areal- og samferdselsplanlegger i Sarpsborg kommune.

– Morsom og praktisk

Stativene, utformet som en bil, skal både være et godt synlig symbol og ha et praktisk formål.

– Den skal vise hvor stor plass bilene tar framfor syklene. Sykkel er arealeffektivt. Ved hvert stativ er det plass til ti sykler, påpeker Jakobsen Næsse.

Hun håper sarpingene synes stativene er litt morsomme, men det viktigste er jo at de blir godt brukt.

– Det kan jo hende at få bruker sykkelen i sentrum nettopp fordi det er så få steder å parkere tohjulingen. Det vil gjøre noe med, sier hun.

Ønsker innspill

Sarpsborg kommune vil etablere flere sykkelstativer.

– Det er ikke sikkert det blir tilsvarende stativer som de vi nå har satt opp. Vi trenger innspill på hva folk ønsker. Vil folk parkere dem under tak eller foretrekker de kanskje å låse inn syklene sine? Vi håper at folk vil si sine meninger. Kanskje har de også ideer til hvor det bør etableres sykkelstativ, sier Jakobsen Næsse.

Artikkeltags