Imøtegår kritikk av Hansen

- Jeg synes kritikken mot Svein Roald Hansen er litt urettferdig, sier stortingspolitiker Thor Erik Forsberg (Ap) fra Sarpsborg. Fredag ble det kjent at misnøyen med Hansen er så vidt stor at LO i Fredrikstad ikke ønsker å renominere ham til en ny fireårsperiode på Stortinget ved valget neste høst. Også Tor Egil Brusevold, leder i Sarpsborg Ap, uttalte seg kritisk om Hansen til NRK Østfold fredag.

- Jeg synes kritikken mot Svein Roald Hansen er litt urettferdig, sier stortingspolitiker Thor Erik Forsberg (Ap) fra Sarpsborg. Fredag ble det kjent at misnøyen med Hansen er så vidt stor at LO i Fredrikstad ikke ønsker å renominere ham til en ny fireårsperiode på Stortinget ved valget neste høst. Også Tor Egil Brusevold, leder i Sarpsborg Ap, uttalte seg kritisk om Hansen til NRK Østfold fredag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) fra Sarpsborg er uenig i deler av kritikken som ble rettet mot hans parti- og stortingskollega Svein Roald Hansen fredag.

LES OGSÅ: LO vil vrake Hansen

Forsberg var hjemme i Sarpsborg fredag for å holde appell under en LO-markering på torget, og stortingspolitikeren tok seg også tid til en liten prat med Sarpsborg Arbeiderblad.

LO-misnøye i Fredrikstad

NRK Østfold meldte fredag at det var stor LO-misnøye med Svein Roald Hansen i hans hjemby Fredrikstad og at LO både i Fredrikstad og ellers i fylket ikke ønsket å renominere Ap-veteranen til en ny fireårsperiode på Stortinget ved valget neste år.

Også Tor Egil Brusevold, leder i Sarpsborg Ap, uttalte seg i saken.

LES OGSÅ: Haabeth skuffet over Rygge-nedleggelse

- Det kan være vikarbyrådirektivet, men det kan også være Rygge. Eller så kan de kanskje rett og slett være lei av ham, sa Brusevold til NRK Østfold.

Med det henviste Brusevold blant annet til at den militære aktiviteten på Rygge flystasjon forsvinner, uten at Hansen, som sitter i Stortingets forsvarskomité, har maktet å forhindret dette.

- Urettferdig kritikk

Thor Erik Forsberg, som selv er ønsket som Aps listetopp av LO i Fredrikstad, føler kritikken er uberettiget. Han uttrykker i stedet støtte til Svein Roald Hansen.

LES OGSÅ: Rygge mister Luftforsvarets ledelse

- Jeg synes kritikken mot Svein Roald er litt urettferdig. For det første skal Ap i Østfold ha en liste som representerer både bredde og alle aldre. For det andre, som går konkret på Rygge-saken, er det slik at alle vi fire som representerer Østfold Ap på Stortinget har brukt alle tenkelige kanaler for at den militære aktiviteten på Rygge flystasjon skulle bli værende, av hensyn til landets sikkerhet. Men når resten av landet er uenige med oss om hvilken plass Rygge har strategisk, må vi ha respekt for at de mener annet, sier Forsberg til sa.no.

Artikkeltags