- Nei da, jeg opplevde det ikke dramatisk. Det hele var vel over på et drøyt minutt. Han med finlandshette kom inn i kroa og gikk bort til meg og ville ha pengene i kassa. Den andre holdt seg i bakgrunnen ved inngangsdøra og hadde på seg en skrikmaske, forteller innehaver av Ise Kro, Mehmet Denizhan til SA om opptrinnet ved 02-tida natt til søndag.

Krovert Mehmet Denizhan mener å kjenne igjen gjerningsmannen med finlandshette til tross for maskeringen. Han gikk mot ungdommen som snudde og flyktet. Det kom aldri til noe håndgemeng.

- Alle gjestene trodde at det hele var noe tøys, sier Mehmet som selv jaget ut ungdommen. Søndag var han i avhør hos politiet.

Pågrepet

To minutter over to natt til søndag fikk politiet melding om ransforsøket. En patrulje rykket umiddelbart ut, og de fikk en klesbeskrivelse av de to ranerne. Det gikk ikke mer enn en halvtime før to ungdommer på 17 og 18 år var pågrepet. De innrømmer raskt at de forsøkte å rane kroa og avgir full tilståelse.

De har ikke hatt våpen på seg inne på kroa, men har kastet fra seg en kniv utenfor lokalet. Det har de også gjort med finlandshetta og skrikmasken. Politiet forsøkte både i nattemørket og i løpet av søndag å finne maskeringsgjenstandene, men lykkes ikke å finne dem etter ungdommenes beskrivelser.

De to ble avhørt søndag og senere løslatt i påvente av straffesak.