- Jeg ble sjokkert

IKKE AVVISENDE:  «Jeg er ikke der at jeg kan si at jeg avviser det Haakonsen sa, jeg vil heller granske det», skriver Inger Marit Sverresen, leder i Sarpsborg Kristelig Folkeparti i sitt leserbrev til SA. (Foto: Jarl M. Andersen)

IKKE AVVISENDE: «Jeg er ikke der at jeg kan si at jeg avviser det Haakonsen sa, jeg vil heller granske det», skriver Inger Marit Sverresen, leder i Sarpsborg Kristelig Folkeparti i sitt leserbrev til SA. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Inger Marit Sverresen har skrevet et leserbrev til SA etter mediestormen som har rast rundt henne og Sarpsborg KrF.

DEL

Dette er Inger Marit Sverresens leserbrev:

«Til alle som opplever at jeg har såret dem!

Dette skulle gjerne vært et korrekt politisk brev, men det blir personlig.

Jeg har ikke fått anledning til å følge media-oppstyret denne uken, etter at vårt møte i Sarpsborg KrF ble offentlig tema. Noen har kanskje etterlyst at jeg skulle stått fram, men jeg har vært i Telemark der min mor døde på mandag. Jeg har derfor fullt ut måttet konsentrere meg om dette, og var først tilbake onsdag kveld. Først da fikk jeg lest lokalaviser og mailer, og jeg må bare si at jeg ble sjokkert. Jeg opplever vinklingen etter møtet så totalt skjev. Det ble Gud som ble gjort til ondskap. Gud er ikke ondskap!

Min mor hadde et langt liv bak seg. Hun hadde et levd liv. Det var en naturlig død. Noe av det verste en mor, far og familie kan oppleve må være å miste et av sine barn. Spesielt ved en så grusom opplevelse som på Utøya. Derfor skjønner jeg at en opplever det som overtramp når det tolkes dit hen at det også er Guds straffedom.

Jeg ønsker å si to ting:

De som omkom, ble såret eller var til stede på Utøya var OFRE.

Det var ikke Guds verk, dette var Satans verk.

Og spørsmåla jeg sitter igjen med er:

«Hvordan kunne dette skje?» Og videre: «Dette må aldri skje igjen!»

Hvordan kunne ALT gå så galt rundt Utøya? Hvor var Gud?

Jeg tror mange har stilt disse spørsmålene.

«Gud signe vårt dyre fedreland», starter vi vår Fedrelandssang med og «Vil Gud ikkje verja by og land, kan vaktmann oss ikkje tryggja, så vakta oss, Gud, så me kan bu i heimen med fred og hyggja!»

Derfor sa jeg: «Hvorfor ikke lytte til denne mannen som har studert dette. Og undre, er det noe i den advarselen han kommer med?» FOR SLIKT NOE ØNSKER VI ALDR I MER SKAL SKJE I NORGE!!! SLIKT MÅ HINDRES?

Og representerer han noe som er sant, så må en sjekke det, ikke bare dømme det nord og ned. Da kan vi unngå å oppdage en sannhet, som kan hindre at slike katastrofer skjer igjen. Og det skulle jo bli større åpenhet og toleranse i vårt samfunn etter 22. juli. Er det slik at noen ikke har ytringsfrihet? Med de sterke reaksjonene som har vært i media, oppmuntrer ikke det til ytringsfrihet. At ting kunne sies annerledes er sikkert mulig, og at Utøya ikke hadde blitt nevnt, hadde spart mange for sterke reaksjoner. Men jeg er ikke der at jeg kan si at jeg avviser det Haakonsen sa, jeg vil heller granske det. Imidlertid, slik reaksjonene har blitt i media har dette blitt veldig feil, og jeg er dypt lei meg for de som har blitt såret.

Inger Marit Sverresen, leder, Sarpsborg KrF»

Artikkeltags