– Jeg er veldig lei meg

VIL KASTE LEDEREN: Bystyrerepresentant Ann-Karin Aarvik er enig med valgkomiteens leder i ønske om å kaste lederen i Sarpsborg KrF.

VIL KASTE LEDEREN: Bystyrerepresentant Ann-Karin Aarvik er enig med valgkomiteens leder i ønske om å kaste lederen i Sarpsborg KrF. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Bystyrerepresentant Ann-Karin Aarvik er svært lei seg over ordene som falt under møtet i regi av Sarpsborg KrF.

DEL

I går ble hun «mildest talt sjokkert» da hun åpnet SA og leste om uttalelsene som falt på et møte i regi av partilaget - og som lokallagslederen ikke ville ta avstand fra.

– Jeg ble sjokkert og lei meg. Dette har vært en vanskelig dag, sier Aarvik, som selv tilhører Metodistkirken i Sarpsborg, samme menighet som moren til Andrine Bakkene, en av tre fra Sarpsborg som ble drept på Utøya.

Mediestorm

Aarvik var selv ikke til stede på møtet i bystyresalen i Sarpsborg, fordi hun måtte forberede seg til bystyremøtet kvelden etter. Derfor fikk hun heller ikke vite om saken før hun leste den i SA.

Med den mediestormen som rammet lokallaget i går, frykter hun at saken vil ødelegge for hele KrF. Men hun presiserer at dette ikke er rådende politikk i partiet.

– Her har vi med ekstreme Israel-tilhengere å gjøre, som blander sammen ting. Det er helt uforståelig, sier hun.

Lokallaget til Kristelig Folkeparti har i lang tid vært preget av splittelse. Aarvik tilhører den moderate fløyen i partiet, som står i kontrast til de konservative som for tida sitter med de mest sentrale posisjonene. Begge de to andre bystyrerepresentantene i Sarpsborg KrF, Annar Hasle og Ståle Solberg, tilhører den konservative fløyen.

– Vil dette ødelegge samarbeidet i bystyregruppa?

– Det har ikke vært vanskelig å samarbeide til nå, og denne saken har ingenting med den politikken vi jobber med å gjøre, sier hun, før hun legger til at denne saken nødvendigvis må få et etterspill i lokallaget.

– Lederen i valgkomiteen tar allerede i dag til orde for å kaste Inger Marit Sverresen fra lederstolen. Er du enig i det?

– Det er jo noe vi har snakket om lenge. Og jeg ser helt klart hvor vanskelig det vil være for Geir M. Hansen å gå på talerstolen og anbefale at Inger Marit skal fortsette. Så Geir og jeg er nok på linje her, sier hun.

Bekjennelsesparagrafen

SA forsøkte i går ved flere anledninger å få Ståle Solberg i tale. Det klarte vi ikke. Gruppeleder Annar Hasle tok imidlertid telefonen da han satt i drosjen på vei fra NRK til Oslo S etter å ha deltatt i programmet «Aktuelt» på NRK 2. Da hadde han akkurat markert avstand fra ytringer som var egnet til å såre de som ble rammet på Utøya.

– Beklager du at mange føler seg støtt og såret av denne saken?

– Det er ikke noe en ønsker. Samtidig har vi i Sarpsborg KrF ment at det har vært viktig å være klare, og tørre å involvere en side som ikke får mye rom.

– Viser denne saken at det ikke er plass til dere som er konservative i KrF?

– Jeg håper ikke det. Så lenge bekjennelsesparagrafen står, føler jeg at vi står på grunnfjellet i partiet, sier Annar Hasle.

Bekjennelsesparagrafen i KrF kan bli vraket ved landsmøtet i 2013. Blir den det, har den konservative delen av partiet antydet at de kan komme til å melde seg ut og starte et nytt parti.

Artikkeltags