Jørn Stang vil på Stortinget igjen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Jørn Stang satser igjen på å komme inn på Stortinget. Greåker-mannen står øverst på Østfold-listen til Demokratene. Ett av de 16 partier og grupperinger som leverte inn listeforslag før fristens utløp torsdag kveld.

DEL

- Valglistene er overlevert Østfold fylkeskommune, forteller valgstyrets sekretær Hanne Thea Stenersrød til SA.

Stang har også tidligere signalisert at han kan tenke seg et comeback på Stortinget. Det er imidlertid svært tvilsomt om Demokratene får så mange stemmer at partiet kaprer et mandat fra Østfold. Det gjør nok heller ikke Kystpartiet som har Jens Egil Moen fra Yven på topp.

Satser på Nessa

Abort-Motstanderne greide også å skaffe nok navn til ei liste i Østfold. Ikke uventet er det trioen Ludvig Nessa, Børre Knudsen og Kristianslund som står øverst på Abort-Motstandernes liste. Det er for øvrig kun menn på denne liste. Kristelig Folkeparti må også regne med å få konkurranse fra Kristent Samlingsparti. Malvin Sjøli fra Sarpsborg står på tredje plass for dette partiet i Østfold.

Erik Due er en gammel lokal traver i politikken. Nå stiller Due som andrekandidat på Pensjonistpartiets liste. Reformpartiet har også levert inn en liste med sarpingen Gunnar Jensen som nummer tre. Av de 16 listene er det kun Miljøpartiet de Grønne som ikke har greid å få et eneste Østfold-navn.

Sarpsborg kan bli godt representert i den neste stortingsperioden. Martin Engeset (H) og Jon Gåsvatn (Frp) er nærmest klare. Thor Erik Forsberg (A) og Andreas Lervik (SV) er også ganske nærme en plass på tinget.

17 lister i 2001

Ved stortingsvalget for fire år siden var det 17 godkjente lister som deltok. Etter lovendringen i 2003 må partier og grupperinger som hadde færre enn 500 stemmer i et fylke, eller 5000 i hele landet forrige stortingsvalg, ved årets valg underskrives av 500 stemmeberettigete i Østfold.

Østfold fylkeskommune har mottatt lister fra følgende partier og grupperinger:

Abort-motstandernes liste, Demokratene, Det norske Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Kristent Samlingsparti, Kystpartiet, Norges Kommunistiske parti, Miljøpartiet de Grønne, Pensjonistpartiet, Reformpartiet, Rød Valgallianse, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre.

Listeforslagene vil bli behandlet av fylkesvalgstyret den 26. mai. Hvilke lister som er godkjent vil bli kunngjort 1. juni.

De offisielle valglistene blir lagt ut for gjennomsyn i fylkeshuset i Sarpsborg samme dag.

Artikkeltags