Jukser grovt på valutakursen

Burger King på Svinesund.

Burger King på Svinesund. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Burger King på Svinesund avsløres i dagens SA: Restauranten tjener fett på å jukse på valutakursen. Har du opplevd tilfeller av valutajuks?

DEL

For tredje gang på like mange år har SA testet valutakursen i grensebutikkene.

Ett sted har pekt seg ut negativt ved flere anledninger: Burger King Svinesund. Nå er hurtigmatrestauranten mer sulten på ekstrafortjeneste enn noensinne, skriver SA i dagens papirutgave.

Les papirutgaven her og se hva de andre kremmerne på Svinesund mener om saken!

Betaler du med Visa hos Burger King på Svinesund, gir du 79,55 kroner for en svensk hundrelapp. Men drar du bankkortet, legger restauranten på nesten 17 kroner ekstra.

Forskjellen i valutakurs mellom det Visa tilbyr og det restauranten gir, er i virkeligheten ingenting annet enn grov triksing for å skaffe seg ekstra inntekter. Handleglade nordmenn som vil ha en rask matbit, måtte denne uken se seg frarøvet nesten 17 kroner ekstra på en norsk hundrelapp.

Der Visa tilbød 79,55 kroner, måtte du mandag ut med 96,14 kroner for en svensk hundrings.

Har du opplevd lignende tilfeller? Tips oss!

SA konfronterer eieren av Burger King Svinesund, Uddevalla-mannen Michael Gjelseth, med overkursen. Han hevder butikken gir en kurs på 86,96 norske kroner for hundre svenske. Årsaken til at han ligger over Visa-kursen hevder han er kostnader knyttet til betalingsterminalene.

- Når kassene dine opererer med en kurs på 96,16 så stemmer ikke det med hva du forteller oss?

- Da har vi i så fall gjort feil, noe jeg må beklage, sier restauranteieren.

Betyr det at alle kunder som kan vise kvittering på at du har brukt for dårlig kurs, kan få tilbakebetalt det de feilaktig har betalt for mye?

- Nei, vi kan selvsagt ikke betale tilbake, sier han, selv om han er klar over at de har brukt altfor dårlig kurs.

- Er ikke det ren juks?

- Nei, vi kan ikke klandres for å ikke ha fulgt godt nok med i valutakursene. Det må holde at vi beklager, sier Gjelseth.

Les papirutgaven her og se hva de andre kremmerne på Svinesund mener om saken!

Artikkeltags