Kan ta svensk selskap av børs

I MÅL: Trond Frigaard har god grunn til å juble, etter å ha nådd målet om å sikre seg full kontroll i et svensk selskap med en omsetning på rundt 600 millioner kroner. Foto: Trine sirnes

I MÅL: Trond Frigaard har god grunn til å juble, etter å ha nådd målet om å sikre seg full kontroll i et svensk selskap med en omsetning på rundt 600 millioner kroner. Foto: Trine sirnes

Artikkelen er over 5 år gammel

Forretningsmannen Trond Frigaard kan slippe jubelen løs, etter å ha sikret seg full kontroll i det børsnoterte selskapet ACAP Invest.

DEL

Mandag ble børsen i Stockholm informert om at Ise-mannen gjennom North Investment Group AB kontrollerer 91 prosent av aksjene i ACAP Invest.

– Det betyr at vi har passert 90-prosentgrensen og kan således tvangsinnløse de resterende aksjene, opplyser Trond Frigaard til SA.

Det akter han å gjøre umiddelbart. Dessuten blir ACAP Invest tatt av børs. Det skjer i løpet av tre uker.

Hovedeierne aksepterte

I slutten av juni la Frigaard inn bud på samtlige aksjer i det børsnoterte selskapet. De største eierne aksepterte raskt budet, men det har tatt tid å få med småaksjonærene.

– Nå er vi endelig i mål på den måten at jeg har full kontroll over virksomheten i det svenske selskapet.

Dermed har Trond Frigaard lykkes i bestrebelsene med å danne et slagkraftig konsern.

Det er basert på selskapene han selv har bygd opp i Frigaard Handel og oppkjøpet av ACAP Invest.

Alt dette blir liggende i det nye selskapet, North Investment Group AB, som igjen eies av Soland Invest. – morselskapet i den totale virksomheten til den driftige forretningsmannen.

Kostet 110 millioner

Aksjene i ACAP har hittil kostet ham 110 millioner kroner. En sum han på denne tiden i fjor antydet det ville koste å vokse gjennom oppkjøp.

North Investment Group AB vil på årsbasis ha en omsetning på rundt 900 millioner kroner hvorav svenskene bidrar med 600 millioner kroner.

Når snart 1 milliard

Trond Frigaards omfattende forretningsvirksomhet kan snart passerer 1 milliard kroner i omsetning.

Da SA snakket med Ise-mannen for ett år siden, lanserte han drømmen om å kjøpe opp et større selskap. Det skulle skje i løpet av første halvdel i 2015.

Helt i slutten av juni kunne Trond Frigaard slippe nyheten om at han hadde lagt inn bud på et svensk børsnoterte selskap. ACAP Invest sine datterselskapet hadde bransjetilhørighet med selskapene i Frigaard Handel. Alt dette blir liggende i North Investment Group, som samlet får en omsetning rundt 900 millioner kroner.

I tillegg kommer det ikke ubetydelige inntekter fra Frigaard Eiendom, samt andre selskaper som han har interesser i.

Med en omsetning som raskt nærmer seg 1 milliard, er det snart bare Borregaard som i Sarpsborg er større enn forretningsimperiet til Trond Frigaard. Hovedkontoret skal være på Kampenes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken