Foreldrene er siktet for å ha kidnappet tre av barna som var underlagt barnevernets omsorg. De er også siktet for frihetsberøvelse, omsorgsunndragelse og vold mot offentlige tjenestemenn.

LES OGSÅ: Barnevernsarbeidere ble banket opp og tapet fast

To ansatte i barnevernet i Sarpsborg ble lørdag utsatt for vold og tapet fast av maskerte menn. Deretter forsvant foreldre, barn og de to maskerte personene ut av huset i Borgenhaugen.

Har familie i Sverige

- De disponerte to biler, en svenskregistrert og en norskregistrert. Fra Sarpsborg er det bare kort vei til Sverige, så vi regner nesten med at de har kjørt over grensen, sier kriminalsjef Tore Abrahamsen ved Østfold politidistrikt til NTB.

Om de også kan ha kommet seg videre ut av Sverige, tør Abrahamsen ikke spekulere i.

LES OGSÅ: Etterlyst over hele Europa

Politiførstebetjent Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon bekrefter overfor sa.no at den forsvunnede familien har familie i Sverige, og at politiet derfor ikke utelukker at de kan oppholde seg der.

- Sverige er en av flere muligheter. Vi leter etter dem der og flere andre steder, sier Andersen.

På vei til Irak?

Ettersom den etterlyste familien opprinelig er fra Irak, er det ifølge politiførstebetjent Andersen nærliggende å tenke tanken at familien kan være på vei dit.

- Men det er mange land mellom Norge og Irak, så vi leter etter dem i flere europeiske land, sier han.

Politiet har etterlyst familien i hele Europa, men hadde tirsdag ingen nye opplysninger om saken.

LES OGSÅ: Her er de etterlyste i bortføringssaken

Moren er 33 år og faren er 36 år gammel. Begge bodde i Norge. De barnevernansatte skulle gjennomføre et tilsyn med barna da de ble overfalt, sparket og slått og deretter tapet med plast, også over munn og øyne. De tre barna som var underlagt barnevernets omsorg var 14, 12 og 6 år gamle. Det fjerde barnet er 15 år gammelt.

LES OGSÅ: Politiet: Godt planlagt bortføring

De to barnevernansatte er ikke alvorlig skadd, men er sterkt preget av det som skjedde. De er begge avhørt av politiet.

SA har fjernet bilder og navn fra denne artikkelen etter at de etterlyste er funnet i Hellas.