Katt skutt flere ganger med gevær

To ganger er katten blitt skutt i hodet. Første gangen like ved øret, mens den andre kula traff katten rett ved kjeven.

To ganger er katten blitt skutt i hodet. Første gangen like ved øret, mens den andre kula traff katten rett ved kjeven. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

En katt ble før helgen operert etter å ha blitt skutt ved flere anledninger. Det er en utrolig historie med sadistisk preg Saskia Vig ved Sarpsborg smådyrklinikk kan fortelle.

Fjerne en kul

- Fredag før helgen fikk vi inn en katt fra Yven/Hannestad-området for å fjerne en kul ved øret som hadde vært der over lengre tid. Da eierne kom med katten gjorde de oss oppmerksom på at katten hadde kommet blødende hjem dagen før og de antok at den hadde vært i en slåsskamp og var derfor usikre på om vi fortsatt kunne fjerne kulen, forteller Saskia Vig.

To kuler i hodet

Dyrepleier Karine Johansen kjente på kulen som var unormalt hard og foreslo at det kunne være en kule fra et luftgevær. Det nye såret var i tillegg kulerundt. Derfor bestemte de seg for å ta et røntgenbilde ved dyreklinikken. Bildet viste to luftgeværkuler i hodet.

Katten har med andre ord blitt skutt med luftgevær minst en gang ved tidligere anledning og nå igjen kun for noen dager siden. Det er tydelig at mennesker forlyster seg med å skyte på katter som beveger seg ute.

- Vi synes det er forferdelig at mennesker kan få seg til å gjøre sånt. Det er direkte dyremishandling og vi håper at vedkommende blir stoppet ved at vi sprer denne historien, sier Saskia Vig.

Fjernet kulene

Røntgenbildet viser en kule like ved øret. Den andre kula sitter dypere inn, like ved enden av kjeven.

På bildet ved siden av ser man at veterinær Kari Bjørnland fjerner kulene fra hodet til katten.

Eierneønsker å være anonyme, men de er sjokkert over det som har skjedd, ifølge smådyrklinikken.

Det skal etter forholdene stå greit til med katten.

Artikkeltags